Arjan van Gent, West-Knollendam Passie voor Marathonvluchten

You are here: Home > Vliegers

Vliegers

De vliegers worden half-eind maart gekoppeld. Op het hok heb ik twee hokken van 9 broedhokken. Voor deze hokken loopt een gang. De scheiding van gang naar hok wordt gevormd door een traliehek met een schuifsdeur erin. De onderkant van dit hek is voor 60 cm dicht. 

Er wordt op nest gespeeld.
Alle afdelingen worden gescheiden door schuifdeuren. In de deuren tussen de oude duivenhokken en het jonge duivenhok zitten poortjes. Deze kunnen open of dicht gezet worden. Tijdens het seizoen is het poortje tussen de twee oude duivenhokken open en de schuifdeur dicht.

De duiven komen binnen door spoetnikken en worden daar geconstateerd door een Unikon Champ systeem.

De jonge duiven worden gewoon ingespeeld op de midweekse vluchten van de Fondclub. Meestal gaan ze 3 keer met de wagen mee. 

Het hok.

7,30 meter lang en 2 meter 35 diep. 1,60 meter voor de kwekers. De gang is 1 meter en kan of bij de kwekers of bij de vliegers worden toegevoegd door middel van poortjes. 2x 1,80 voor de nestduiven en 1 meter 10 voor de jongen. De hokken van de kwekers en jongen zijn 2,35 meter diep en voor de oude duivenhokken loopt een gang van 1 meter voor de hokken.

 

Submenu

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

Main Menu Page Content Newsarea