Arjan van Gent, West-Knollendam Passie voor Marathonvluchten

You are here: Home > De Week > 2024

Week 4-7

In deze weken hebben inmiddels alle koppels gelegd. Een oudere duivin van 2017 heeft zoals elk jaar meer moeite met de eerste leg.
Ze komt uit het vlieghok en in mijn herinnering is het inderdaad dat ze dat daar ook had.

Ook de latere aankoop is na een week gekoppeld en aangelopen. Gewoon met de doffer in een hok gezet en het was bingo.
Wel heb ik later in de week een koppel verplaatst van het kweekhok naar het ganghok. Deze duivin wilde gewoon niet naar haar nieuwe broedhok als haar oude openstond. Over een week gaat het poortje over tussen beide hokken en dan kijken of ze inmiddels het nieuwe broedhok toch veel leuker vindt.

Na het leggen van de laatste is het bijlichten gestopt.

Het late dametje van Van Tilburg wordt de volgende ronde ingepast en dan gaat het late jong weer naar de vliegers.

De doffers komen regelmatig los. 2 keer per week gemiddeld. Ze glimmen tegen je op en de temperaturen moedigen de heren en dames ook aan om te vragen om gekoppeld te worden... ze moeten nog een maandje wachten...

Verder druk met de Marathon middag van 10 maart a.s., Marathon Noord wat altijd doorgaat. Voor dat laatste zijn alle ringen reeds uitgegeven. Dat is heel snel gegaan! Verder wat promotiezaken voor het 50 jarig jubileum... de jonge duiven verkoop.. en meer van dit soort zaken.

Week 1-3

De eerste weken van 2024 begonnen lekker. Ik was voor een paar dagen in Apeldoorn voor het EK Baanwielrennen en de tweede ochtend keek ik op mijn webcam en zag allemaal duiven buiten zitten. Gelijk in de auto gestapt en naar huis gereden. De spoetnik van de jonge duiven was aan de onderkant los geraakt (hoe geen idee) en de vliegduivinnen en kweekduivinnen hadden de vrijheid. Snel spoetnik dicht en de bovenkant open... Aan het einde van de dag alle losvliegende duiven weer binnen, 2 doffers ontdekt bij de duivinnen en 4 vasthouders weg.
4 vasthouders, waaronder een prachtig laat duivinnetje van Comb. van Tilburg, een kleindochter (Barcablood) van de Laura (3e nat Barcelona), de 747 moeder van beloftevolle duiven en de Rode Vlieland.
In de auto terug al weer plannen makend wat te doen. Nu gaan dus Zwarte Karin, The Voice (zus van de Voorzitter), een late dochter van Barcablood naar de kweek. Op de tribune zag ik een advertentie op duivenmarktplaats en daar heb ik op gereageerd. Prijs overeengekomen, zondagavond de koerier geregeld en de duivin was dinsdagavond in West-Knollendam. Een mooi Schalkwijk duivinnetje met veel nachtvliegers kortbij in de stamboom.

De kwekers zijn 14 dagen bijgelicht van 0700-1900 en zijn gisteren avond bij elkaar gezet. Vanmorgen, donderdag twee koppels de duivinnen gewisseld en alles is aangelopen, behalve de nieuwe duivin, welke meer tijd krijgt om te aclimatiseren.

Doordat er dus een aantal duivinnen besloten om doffer te worden heb ik nu 10 doffers meer dan duivinnen. Ik ben er al een keer doorheen gegaan met de stofkam en zal dat nog een keer moeten doen.

Al met al drukke weken en omgaan met tegenslag.

****Update**** het late duivinnetje van de Comb. Van Tilburg liep vanmorgen (zaterdag) voor het hok...)

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

Main Menu Page Content Newsarea