Arjan van Gent, West-Knollendam passie voor de Marathonvluchten

You are here: Home > De Week > 2021

Week 1-2

Het nieuwe jaar is begonnen. Binnen 15 dagen al bijna 150 inschrijvers en 500 ringen besteld door deelnemers 2021 aan Marathon Noord. Dat gaat dus prima.
Zelf tussen Kerst en Oud en Nieuw nog een mooi doffertje op de kop getikt bij de verkoop van het Marathonduivenjournaal. Moeder is een 1/2 zus van de Xavi, 7e nationaal Barcelona en de vader komt uit Late Blauwe x dochter van Zilverpenne x Brenda van Cees Nijdeken.

De kweekdoffers krijgen voer uit de trapbak, gewoon ruivoer, de duivinnen en de vliegdoffers krijgen 80% gerst en 20% ruimengeling. Daarnaast 2x per week allerhande van Jovati waardoor FIR is gemengd. Ongeveer een klein maisblikje per 5 kg. Verder gewoon water. De duiven doen het prima, voelen goed aan en zijn op gewicht.

Afgelopen maandag foto's laten maken bij Jan Breed in Beverwijk. Ik vind hem DE duivenfotograaf van Nederland. Geen geknip en geplak, gekleur of filters. Geen "kijk omhoog naar de zon" kopjes en allemaal dezelfde formaat en lengte van duif, de duif is de duif. Ik doe dit omdat ik er gewoon leuk commentaar op krijg als ze op de site staan. En ik wil gewoon foto's hebben van bepaalde duiven. Dit keer is ook Zwarte Karin, welke een 1e in de ZCC speelde en 2e kampioensduif werd op de foto gegaan.

Ik lees trouwens net dat Cureghem Centre de organisatie van Barcelona uit handen heeft gegeven aan de familie Norman van Entente Belge. Ben benieuwd waar nu de verschillen gaan komen. Zullen nu wel alle internationale duiven een controle krijgen? Want de zogenaamde winnaar van 2020 was dus in België niet voorzien van de controle maatregelen.

Ook ben ik afgelopen maandag begonnen met bijlichten van de kweekdoffers en de duivinnen. Dit jaar met nieuwe lampen. Ik had nog van de oude spaar-daglichtlampen waarvan er een aantal echt oud begonnen te worden. Dus via internet nu led daglichtlampen besteld en erin gedraaid. Je merkt aan de duiven dat ze er gelijk op reageren. Doffers worden rumoerig en de duivinnen gaan wat losser zitten. De bedoeling is om over een dag of 14 te gaan koppelen in het kweekhok. Ik zal de duivinnen iets zwaarder gaan voeren een paar dagen van te voren, maar niet te veel.

Alleen nog even wat ouderwets broedschalen inpakken voor gevorderden doen en ik ben er klaar voor. het kweekhok is schoon en klaar net zoals het vlieghok. Het jonge duivenhok zal ik schoonmaken als de kweekduivinnen eruit zijn. Dan kan ik de duivinnen loslaten terwijl ik het hok uitmest.

De duiven worden eerder ge-ent dan ikzelf denk ik, maar we gaan het zien.

 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

Main Menu Page Content Newsarea