week 49-50
Terwijl de hagel hier met bakken uit de hemel valt, heb ik mooi even tijd om de week neer te tikken. In deze weken in Kockengen geweest bij de duivendokter voor een winterAPK voor de duiven. Er werd niet veel gevonden, een spoelwormpje en wat geel. Dus eerst een wormkuur in het water gehad voor 2 dagen en nu direct daar achteraan de partyphuskuur van 21 dagen. Daarna weer 2 dagen wormenkuur. Het is al even geleden (ik denk 15 jaar) dat ik wormen gehad heb, maar ze zullen het vast ergens hebben opgepikt. Maar goed daar is deze wintercheck ook voor.
Ook ben ik met de spiegeltjes bij de oorsprong langs geweest in de Kwakel. Lekker even bijgekletst en de duiven bekeken. Twee doffers zijn afgevallen omdat de ouders er ook niet meer zijn en zij ook geen geluk hebben gehad met de jongen. Dus 6 vd 8 over waarvan 1 duivin naar het kweekhok gaat.
De rest ga ik later in 2018 opleren en ondertussen gebruiken als doffer of duivin voor een vliegduif. En deze weken ga ik ook een definitieve planning maken voor mijn vliegseizoen. Wanneer koppelen, hoe etc.
Ik schreef al in de vorige week dat ik benieuwd was naar de afdelingsvergadering. Deze was dus verzet en vond dus pas op 8 december plaats. In tegenstelling tot het NPO bestuur hebben wij in Afdeling 6 een bestuur die nou niet echt weet hoe de hazen lopen en wat duivensport inhoud in de breedste zin van het woord. Gelukkig kwam het vluchtprogramma van het bestuur niet door de vergadering. Al jaren staat dit vol met fouten en is men niet op de hoogte wat er in afdeling 5 leeft terwijl men daarmee vervoert. Dus nu komt er als alles klopt een programma ala 2017 met een extra vitessevlucht tegenover de eerste dagfond en gaan we in 1 keer los op alle vluchten. Maar dat is altijd een suprise omdat men een week voor de vluchten weleens kan besluiten om het helemaal anders te doen. Ik vind in 1 keer los prima... we hebben postduiven en geen meevliegers.. Dus de orientatie moet geprikkeld worden. De concoursen zullen in het begin langer duren, maar de duiven worden er beter van. De vergadering begon overigens met de vraag of er notulen waren van de vorige vergadering. Het bestuur beweerde van niet, en een afgevaardigde in de zaal beweerde dat hij de notulen had en dat deze aan waren geboden aan het bestuur. Deze waren niet geaccepteerd. Wij hebben een secretaris in de afdeling, maar waarvoor? Hij maakte ook bar weinig aantekeningen tijdens de vergadering. Ben benieuwd. Maar de toon was gezet en het bestuur heeft de grip niet teruggevonden tijdens de vergadering.
Dit alles werd in geuren en kleuren verteld tijdens de bar gezellige kampioenenhuldiging zaterdag van onze vereniging. Een verslag van de vergadering hadden we al om 00.02 uur in de verenigingsapp gekregen, maar de toelichting tijdens de huldiging was zeg maar beeldend.
Gisteren begreep ik dat wij nu als sport Immaterieel Erfgoed Nederland zijn. Ik ben benieuwd wat daar de voordelen van zijn. In ieder geval weer publiciteit bij lokale omroepen en Omroep Max.
Ook ben ik niet naar Rosmalen geweest. Vanwege weer en lokatie een zeer rustige beurs begreep ik. Ook hoor ik dat standhouders veel geld kwijt waren, veel meer dan vorige jaren. Als er dan ook niet verkocht wordt.. dan zijn die niet blij.
Zoek lekker een accomodatie in het midden van het land. Die zijn er vast wel. Ik snap dat Houten niet kan, maar in die buurt moet het kunnen. Veenendaal? ;-)
Op de valreep toch nog een doffertje gekocht voor de Baas-Berg Spiegelduivin. Een doffertje van Harry Hendriks uit Vinkeveen wordt haar partner.
Week 44-48
In deze weken hebben we een zeer succesvolle huldiging gehad van de kampioenen van Stichting Marathon Noord. Ook hebben wij als bestuur zeer veel complimenten gehad en daar zijn wij erg blij mee.
En dan over de duiven hier ter plaatse. De doffers zijn van de duivinnen gescheiden en tot nu toe heb ik nog geen overlopers kunnen constateren. Dat moet dan gebeuren tijdens de voederbeurten als het licht aan is. Ik probeer in het weekend zo nu en dan het hok in te lopen en de duiven te observeren. Maar zoals gezegd, nog geen overlopers. De duiven staan erg krap, op deze manier heb ik dat nog niet gedaan maar het lijkt erop dat ze er niet onder lijden. Half zuivering en half gewoon voer met 1 of 2 keer per week een beetje onkruidzaad. Nog steeds krijgen ze 1 of 2 keer per week bak allerhande in de voerbak. Ze staan te trappelen als het licht aangaat en verwachten dan ook voer.Daar vallen ze werkelijk op aan. Maar zoals gezegd, ik check regelmatig een aantal duiven hoe ze ervoor staan en dat is prima. Super op gewicht, niet te licht en daarnaast blinkend. Ze krijgen ook nog 1 keer per week een bad in het hok waarvan ook goed gebruik wordt gemaakt.
Als de voerautomaat leeg is, gaan de kweekdoffers (alle 7) ook mee in het regime en worden deze ook dagelijks gevoerd.
Ook op de verkoop van het Marathonduivenjournaal heb ik mij in kunnen houden. Qua kwekers ben ik op tal en ik wil er niet meer. Maar er kwamen een aantal zeer mooie late jongen voorbij die ik wel had willen toevoegen. Maar uitwennen is bij mij nu geen optie en vasthouders dus ook niet. Dus dan maar passeren aan deze en hopen op een knap bonnetje. Die heb ik al gekocht voor het KWF bij de nacht voor de Postduiven en ik hoop er van dezelfde liefhebber nog 1 of 2 te kunnen scoren.
Het is wel leuk om te zien dat velen weer enthousiast worden als het stille seizoen te lang duurt. Aankopen doen de hoop op een goed seizoen weer stijgen. Leuk om te zien! Zelf snap ik niets van het aankoopbeleid van anderen en dan vooral de biedingen die overal plaatsvinden. Wel opvallend is dat er op duiven van bepaalde personen, ook altijd dezelfde personen de duiven inzetten en opbieden. Dit kan je vooral zien op verkoopsites die dit ook blootgeven. Of ze dit nu doen om de verkoper te paaien, in opdracht van of ter faveure van de prijs van hun eigen duiven welke ook groot en deels bij de verkoper vandaan komen ik vraag het mij af. Wel zie ik regelmatig hetzelfde patroon. Voor de fun check ik ook regelmatig buitenlandse verkoopsites en daar zie je weer andere ontwikkelingen. Jongen van een pure vitesseduif keer een ouderwetse marathonduif. Erg leuk, maar waarom? Ik snapm dat je soms wat snelheid wilt inkruisen in een eigen stam van Marathonduiven, maar dan zou ik dat zelf willen doen en niet een halffabrikaat willen hebben.
Ook heb ik de strak geregiseerde NPO vergadering gevolgd. Een luisterend bestuur hebben wij niet. Men heeft een agenda en het lijkt erop dat men de ledenvergadering als zeer lastig ervaart. Men hamert er zaken snel door, ook is er al heel veel voorgekookt en vooraf gepeild. Verder wordt er veel om de brei heengedraaid en benoemd men de hete hangijzers niet. Er is een vorige vergadering besloten om het doping reglement aan te passen aan de huidige tijd. Er zijn ook aanbevelingen gedaan door, laten we zeggen praktijkdeskundigen . Ook op deze aanbevelingen is nooit antwoord gekomen van het bestuur. Er is alleen gemeld dat het doping dossier bij een bestuurslid is weggehaald en naar de voorzitter is gegaan. Dit is ook niet voor niets.
Ook grappig is om te zien dat men naar een 4 wekelijkse cyclus wilt van de overnacht. Althans enkele afdelingen. Ook raar dat deze ook een andere afstandsopbouw willen.. St.Vincent moet later in het jaar, want dan kunnen deze duiven nog een kortere overnacht mee... Waarom? Speel gewoon ervaren duiven op St.Vincent van 2 of 3 jaar die al wat overnachtvluchten hebben gehad. En de 3 weken cyclus werkt prima, kijk maar eens bij Marathon Noord en de kampioensduiven middaglossing. Gewoon genoeg invliegkilometers geven. Dit zal wel weer uit de koker komen van liefhebbers die geen marathon spelen. Laat dit lekker aan de sectie Marathon over.
Het opgeven van het pand in Veenendaal is een goede zaak. Dit had al veel eerder moeten gebeuren.
Verder hoop ik dat men in het IT systeem in gaat bakken dat de verkopende partij van duiven via internet de duiven kan overschrijven richting de koper van de duif of duiven. Op deze manier kan jij dus als eigenaar van een duif na de verkoop ervan zeker zijn dat deze is overgeschreven EN dat jij dus geen opvangberichten krijgt van deze. Dit lijkt mij een welkome aanvulling.
Ik hoop dat men snel kan vrijgeven waarom men de verenigingsbescheiden hebben wil. Ik heb diverse opties en ik hoop dat een aantal daarvan niet waar zijn. het gezicht van de NPO voorzitter gaf enige verbetenheid tijdens het beantwoorden van de vragen hierover.
Ook ben ik zeer benieuwd naar de uitkom van de afdelingsvergadering. Ik heb nog geen verslag gezien van de secretaris en ben bang dat deze er ook niet gaat komen, want dat is nog nooit gebeurd. Maar wellicht met deze nieuwe secretaris is er een trendbreuk.
In de komende weken maar eens een afspraak maken met een duivendierenarts om even de duiven te laten nakijken. Mestonderzoek, keeluitstrijkje e.d. Nu kan ik er nog iets aandoen voordat de kwekers worden gekoppeld. Voorbereiding is key in deze. 2 weken bijlichten van 0700 tot 1900 voor de koppeling hoort ook daarbij. Ik begrijp trouwens de liefhebbers niet die volgende week al koppelen. Je leest her en der dat de jongen van februari/maart minder verloren gaan. Heb je deze ervaring ook, stap dan eens af van eind november koppelen en koppel een maandje later. Lekker met de kerstdagen koppelen, heb ik jaren gedaan. Ook een leuk excuus om niet 2de kerstdag naar de meubelboulevard te moeten... ;-)
Nu koppel ik eind januari, gewoon omdat het mij veel beter uitkomt qua logistiek in mijn hok.
Een duivenliefhebber houdt bij definitie niet van verandering. Ik denk dat deze conservatieve gedachten velen hindert in het leveren van prestaties. De zin: "Vroeger deed ik het ook zo.. " is veel gebezigd. Maar ja, de wereld om ons heen veranderd ook....
Week 38-43
Terug van een dikke twee weken Andalusië. Een werkelijk prachtig gedeelte van Spanje met als hoogtepunten toch wel Cordoba met de Mesquita en het Alhambra in Granada.
Bij terugkomst bij de duiven met de stofzuiger twee hele emmers met veren weggehaald. De voersilo van George er weer uitgehaald, de duiven een bad gegeven. Ook de broedhokken schoongemaakt.
Alle duiven weer even doorgenomen en alles weer genoteerd. Ook probeer ik zoveel mogelijk de duiven nog los te laten. Na dit weekend kan het weer een stuk minder omdat dan de wintertijd is ingegaan. De duiven zien er geweldig uit.
Tijdens mijn vakantie hebben ze alleen maar knoflook in het water gehad. Ik heb via de paardendrogist een emmertje knoflook granulaat gekocht. Dit is gedroogde knoflook met alle goede bestanddelen er nog in. Een schepje op een 5 liter vuller en de duiven krijgen lekker alles binnen.
Ook heb ik in mijn hoofd de selectie al gemaakt. Deze moet nog wel doorgevoerd worden, maar het zijn er niet zoveel, dus ik heb geen haast.
De spiegeltjes zijn er allemaal nog. Ik heb een afspraak staan met Baas-Berg om ze eens te tonen en ik ben benieuwd wat ze ervan vinden. Persoonlijk vind ik op dit moment de doffers wat grof, maar ze groeien ook alle kanten op, dus dat kan veranderen.
Zaterdag is de kampioenenhuldiging van Marathon Noord in Doetinchem. Wij zijn heel druk geweest met de voorbereidingen hiervoor. Het boekje is inmiddels op de mat gevallen bij alle deelnemers en volgens mij is de rest ook allemaal gereed.
Verder heel weinig nieuws, buiten het feit dat de NPO alle verenigingen opdracht heeft gegeven alle inkorfbescheiden "even" door te sturen naar Veenendaal. Een fraude onderzoek... Nu nog even het invliegduivenverbod van tafel aldaar!
Week 33-37
In deze weken de jongen nog twee keer mee gehad naar Meer met de fondclub. Ging prima. Nu zijn ze enorm kaal en ik heb besloten de jongen te stoppen.
Alle broedhokken staan op half, in de vlieghokken heb ik de schotjes aangebracht om de broedhokken om te vormen naar zitplaatsen.
Het plan voor het kweekhok wordt doorgezet. Dit betekent dus terug naar 7 of 8 koppels. Het
het voer zit op het rui-regime. Dit betekent Rui-winter van Wielink met daar door de mix-extra rui voor ongeveer 20%. Regelmatig de Zak allerhande van van Tilburg.
De jongen en de ouden zitten nu door elkaar en dit maakt het makkelijker met loslaten en voeren. 1 keer per week even met de stofzuiger door het hok om de veren op te zuigen. 1 of 2 keer per week een bad in het hok en de duiven worden weer blij.
Ben op dit moment druk bezig met het kampioenenboek van Marathon Noord. Deze moet af en naar de drukker dus dat wordt even een druk werkje.
Ook bezig met een mooie duivenpagina voor iemand in het oosten van het land. Het ontwerp is af, nu is het meer zaak om e.e.a. te gaan vullen.
verder hebben we voor de marathonavond al twee liefhebbers bereid gevonden om in het forum te zitten. datum: vrijdag 23 maart 2018!
Dus weinig te melden, alles gaat zijn gang.
week 30-32
In deze weken zijn de doffers naar Chateauroux geweest. De duiven kwamen redelijk goed.. 'savonds 5 van de 7 retour. De laatste twee heb ik niet meer gezien. Dit waren ook diegene die al vluchten lang de laatste waren.
Bergerac Nationaal werd overgeslagen en ik heb er 7 ingekorfd voor Cahors. Twee duivinnen en 5 doffers, waaronder de doffer die bijna een jaar na Agen terugkwam (ook naar Chateauroux geweest), 1 jaarling, 2 laatste kans doffers, nog een doffer en 2 duivinnen. 4 doffers stonden wel op 4-5 pennen, maar ik heb de gok genomen. AL met al waren de twee duivinnen te laat maar wel thuis, 1 doffer op woensdag en de rest is nog onderweg. Inmiddels zijn er nog twee doffers retour, dus de teller staat nu op 5 van de 7.
De jongen heb ik nog twee keer weggehad op kleine afstanden en 1 keer in de kar van Edam. Op deze zondag was er een harde zuidwestenwind en nu twee weken later zijn er nog 4 weg. Dus eigenlijk een prima verloop. Ze kwamen allemaal alleen, hebben veel geleerd en gaan as dinsdag mee naar Meer met de fondclub. Ik hoop ze dan nog twee of 3 keer te kunnen spelen, voordat ze echt te kaal worden.
De spiegeltjes van Baas-Berg doen het prima. Deze proberen rond te vliegen en luisteren ook al.
Het plan is om het kweekhok te verkleinen naar 7 of 8 koppels. Dus 2 koppels minder. IK ben goed op weg, dus dat gaat lukken. De laatste jongen zijn weg, dus ik ga hier de broedhokken op half zetten.
Tussendoor zijn de oude duivenhokken weer schoon, na het uitruimen lekker met Virkon S gespoten en laten drogen.
Verder is het plan om volgend jaar de twee oude duivenafdelingen te gebruiken om de duiven voor de vluchten te scheiden. Ik heb kantelbroedhokken en kan dus van een half broedhok 2 zitplaatsen maken. Hierdoor kan ik dus 2 x 18 zitplaatsen creeëren. Dus gescheiden inspelen en daarna koppelen. Eens kijken of dat wat wordt.
Verder wel weer 2 leuke referenties gehad. Ed Hooyschuur maakte een superuitslag op Bergerac en zijn 4e duif was een jaarling van mij. Ook Jack Spaansen pakte de 298 weer van 2015. Dus de duiven kunnen het wel.
Week 26-29
In deze weken zijn er 4 duiven naar Agen Sector ingekorfd. Allen van 2015. 15 minuten buiten concours voor het NIC kwam de eerste. Deze heeft wel prijs in de ZCC en het Rayon. 30 minuten later kwam nummer 2. De andere twee zijn er nog steeds niet. Weer 2 duivinnen weg helaas.
De jaarlingen en de blauwe Late Agen zijn naar St. Job geweest, naar Hank met de opleerkar van de zondag van Edam. En toen naar Pont St. maxence waarvan ze super kwamen. naar Hank had ik ook de doffers mee welke naar Bordeaux ochtend lossing zijn geweest.
na de terugkomst van Agen heb ik de duiven op weduwschap gezet. Ik had nog 5 duivinnen over en 13 doffers. Dat gaf meer onrust dan vreugde en ook geen trainingsarbeid. Dus de duiven na 10 dagen weduwschap een 3-tal doffers ingekorfd voor Bordeaux ochtendlossing. Ik heb dus Dax overgeslagen. De eerste komt 15 minuten na slutijg van het concours terug op zondagmorgen 08.25 uur. De tweede exact 3 uur later en de laatste om 0700 uur de volgende ochtend. Dus deze zijn allemaal weer retour.
De 7 van Pont St Max kwamen 20 minuten na de eerste duif in de ZCC en binnen 20 minuten waren er 6 van de 7 en de laatste na 50 minuten. Dus prima. De duivinnen zaten klaar voor ze.
Ook is er nog een duivin van St.Vincent thuis gekomen en na de quarantaine heb ik deze weer bij de duivinnen gezet. Dus nu 6 dames weer in het hok.
De doffers trainen super en de 7 gaan nu door naar Chateauroux, lekker in de nationale lossing 670 km vliegen als training.
De jongen zijn inmiddels nu 3 x weggeweest. 12km, 25km en 35km. Ik hoop ze voor zondag nog een keer weg te brengen en dan kunnen ze volgende week dinsdag bij goed weer naar Asse/Zellik wat 180km is ongeveer. Ik heb minimale verliezen, nu 3 of 4 in totaal inclusief het roofvogelslachtoffer.
Bij de kwekers groeien de Baas-Berg jongen prima. Veel blauwen en lichte krassen.
Verder zie ik hokken die geweldig presteren en hokken die minder presteren dan vorige jaren. Positieve hokken zijn bijvoorbeeld IJs Kaptein, Duo Groot-Leijen, P. Zuurbier en B. van Holland en Zn.
Ook is de website van Jan en Joke Kaman klaar. Ga eens kijken op www.comb-kaman.nl . Een mooie, strakke site met veel informatie.
Week 23-25
Moeilijk is het om deze weken positief te blijven. Alle doffers hebben de laatste Roye ook aangedaan. Dat ging prima. De duivinnen moesten bijna allemaal leggen, dus ja, dan blijven deze thuis.
Daarna de jaarlingen ingekorfd naar Vierzon. Tevens een 2-tal oude duiven, welke weinig kilometers gemaakt hadden. Voor deze jaarlingen was Vierzon dus een brug te ver. 4 weg en ook nog een oude duivin. Daar werd ik niet vrolijk van. Dus maandagochtend gelijk een afspraak gemaakt in Kockengen en de St.Vincent ploeg laten nakijken. mest was prima en de keeluitstrijkjes ook. 1 met een beetje slijm en geel. Deze doffer heb ik vorig jaar ook twee keer laten controleren en had hij ook het geel terwijl zijn duivin en de andere hokbewoners niets hadden...
Dus toch maar 6 meegegeven op St.Vincent. Wel wat veel, maar ik wil weten wat erin zit. De eerste komt 1/2 uur na concours thuis. De tweede zondagmorgen en de derde maandagmorgen. Beetje balen, maar laten we hopen dat er nog meer doorkomt. Volgend jaar denk ik heel zuinig inkorven op St.Vincent en dan meer op de andere vluchten.
De duiven voor Agen Sector en de jaarlingen zijn meegeweest op de africhting van de jongen Gorinchem. Ging prima. De jaarlingen gaan nu naar jongen St. Job en daarna naar de midfondvlucht van Morlincourt. Even weer twee nachten mand. Dan Pont St Max en daarna nationaal Chateauroux.
Tijdens de Marathon Noord bestuursvergadering krijg ik een Appje van mijn vrouw. Er zit een blauwe duif op de spoetnik en het lijkt een oude. Dus in de spoetnik gelaten en bij thuiskomst was ik verbaasd. Achtergebleven van Agen ZLU 2016. Gummi nog om, telefoonknijpring, chipring en de gewone ring. Zag er blakend uit. Uitgeruid, maar wel barstend van de honger. NU waaide het enorm die dagen dus ik denk dat deze vanuit bijvoorbeeld Engeland de oversteek gewaagd heeft.
De blauwe doffer eerst in de schuur gehad aan een pillenkuur. Geel, Wormen, Orni en meer van dit soort werk. Daarna na een korte week weer tussengevoegd. Inmiddels is hij al met het jongenprogramma naar Gorinchem geweest met alle jaarlingen en kwam prima thuis.
Bij de kwekers liggen 4 koppels eieren van de combinatie Baas-Berg. Een bonnetje van het Marathonduivenjournaal was de aanleiding. Lekker gekletst op een super lokatie van deze combinatie. Ik hoop dat de eieren uitkomen en voor een positieve impuls zorgen.
Zij spelen hun jaarlingen voor het eerst tijdens de jonge duivenvluchten. Ze krijgen als jong wel een paar lapjes, maar dat mag geen naam hebben. Het is een systeem, maar dan heb je wel weer een extra hok nodig.
1 van de jongen gaat de spiegel heten en de ander Rijdend oudje. Waarom? Tijdens het koffiedrinken komt er een buurvrouw om de hoek of ze bezoek hebben. Heeft een 91 jarige de spiegel van mijn auto gereden en naar later bleek wat schade aan mijn voorspatbord veroorzaakt. Dus schadeformulier ingevuld en de spiegel met de nodige tape vastgezet. Inmiddels is alles door de schadeherstel weer gefixed.
Richard en Paul gaan pieken op de ZLU vluchten en ik denk dat dat wel gaat lukken. De duiven zagen er in ieder geval super uit.
De jongen zijn de zaterdag van St.Vincent wederom allemaal geinspecteerd, druppeltje luis/worm gehad en een knijpringetje gekregen voor het opleren. Om 1200 uur allemaal in de mand en om 1800 uur gelost op 2 kilometer. Gelijk kon ik een dag later de eerste roofvogelslachtoffer noteren. Deze liep in Koog aan de Zaan op straat en was opgepikt. Maar schade aan de rug en onder de vleugel.
verder worden de jongen nog geënt, en ik hoop een paar keer weggebracht om mee te gaan op Meer en anders een week later op Asse-Zelik. Ik moet ook nog voor mijn werk een paar dagen weg naar het buitenland, dus dan kan het in ieder geval niet...
Ze vliegen prima en de buizerd zorgt voor de nodige hoogte-training.
Ik hoop op meer positiviteit de volgende week...
Week 19-22
De oude duiven zijn naar Asse-Zelik geweest met een priam verloop.De week erna naar de warme Roye (30 graden en Zo wind). De duiven kwamen traag, en dan vooral de jaarlingen. De eerste dag 14 vd 28, de tweede dag er 7 bij en vroeg in de morgen van dag drie nog 1. Dus de schade was redelijk.. 6 jaarlingen weg. 2 opgevangen in België en ik hoop deze in de loop van de week weer terug te zien. Vorige week alleen de eerste 14 plus een thuisblijfster ingekorfd op Roye en deze kwamen geweldig. 11 in een half uur en alles thuis even na achten. Bij terugkomst waren de nesten leeg. De hele ploeg moet op eieren komen voor de grote vluchten. vanavond gaan dus in ieder geval alle doffers de mand in en ik hoop ook nog de duivinnen die nog geen twee keer Roye gezien hebben.
Na de warme Roye had ik al een geelkuur gepland dus die hebben ze gehad. Na de Roye van afgelopen week hebben ze een ornithosekuurtje gehad. Ik hoop dat ze daar nu in ieder geval vrij van zijn. Tevens heb ik het donkere windbreekgaas weggehaald bij de vliegers en de ramen bijna gesloten. Ze krijgen nu dus meer licht, eens kijken wat dat brengt.
De jaarlingen wil ik in gaan korven voor Vierzon met de afdeling.. (wel eng de eerste keer met de vereniging mee.. kijken of ik nog weet hoe het moet..)en de ouden hebben in principe genoeg kilometers gemaakt en wil ik een beetje aan de gang houden met wat lapjes op korte afstand.
Als ze alle vluchten tot nu hebben gehad dan hebben ze reeds 1300 km gemaakt en met die van morgen dus 1700 km bijna.
Bij de kwekers liggen nu de jongen van een gekregen koppel eieren van Ben en An uit de 412. Verder gaat de kweek daar bijna op slot.
De jongen beginnen gegroepeerd te trainen. Eerst een beetje voorzichtig, maar nu iets gestructureerder. Ik ben een maand later en dat zie ik nu. Alle jongen heb ik nagekeken afgelopen week. Dus alles in de mand, druppeltje gegegeven tegen luizen en notities gemaakt. 1 jong verwijderd die iets verkeerd gegeten had. Gelijk het hok helemaal gereinigd en de jongen na 2 uur mand weer teruggeplaatst.
Verder zie ik dat de afschaffing van invliegduiven de doodsteek is voor de verenigingen. Zij missen inkomsten van de vluchten en bar. Wij als Marathonspelers hebben een prima alternatief gekregen/geregeld. En daar wordt gebruik van gemaakt. Er is nu reeds 3 keer gereden met heel veel duiven. En ook voor de jonge duiven hebben we 10 vluchten gekregen om lekker in te vliegen.
Ook hoor ik overal dat men inkorfd in Velddriel waar duizenden duiven worden ingezet. En dan lees je dat Afdeling 7 voor het verbod heeft gestemd en dan in de week erna een container heeft gekocht van de oude afdeling 12 voor de opleervluchten welke onder andere in Soest kan worden ingekorfd.
Onze NPO is bezig de verenigingen kapot te maken in plaats van te beschermen.
Afdelingsbestuurders zijn op zoek naar de duiven die gemist zijn tijdens de eerste vluchten van het seizoen. Want ja.. daar had men geen rekening mee gehouden. Ik schat dat men in onze afdeling per week 2 tot 3 duizend duiven mist in de containers. Dus een slechtere belading, dus weer duurdere mandenprijzen het volgende seizoen. Er wordt naarstig gezocht naar karretjes die rijden en de hoeveelheid duiven die daar inzitten. Ik gok dat er niet meer dan 499 duiven per karretje worden vervoerd. Binnen de regels en dus niets aan te doen. En dat allemaal voor de Olympiade ambities van ons NPO bestuur en een 20 tal liefhebbers over heel Nederland.
Landelijk en Afdelingsbesturen en ook vooral de kiesmannen hebben e.e.a. verkeerd ingeschat en weten vooral niet wat hun achterban is. Er wordt louter gekeken naar eigen ambities en naar de ambities van handlangers en invloedrijke types.
Hieronder nog even het opleerprogramma voor de jonge duiven. Hiervoor kan er alleen bij PV Zaanstreek-Noord worden ingekorfd. Eerste keer de entlijst meenemen. En ja.. er mogen ook oude duiven worden ingekorfd.
Vlucht Inkorven Lossing
Meer dinsdag 4 juli woensdag 5 juli
Asse Zellik dinsdag 11 juli woensdag 12 juli
Quievrain dinsdag 18 juli woensdag 19 juli
Quievrain dinsdag 25 juli woensdag 26 juli
Roye dinsdag 1 augustus woensdag 2 augustus
Meer dinsdag 8 augustus woensdag 9 augustus
Meer dinsdag 15 augustus woensdag 16 augustus
Asse Zellik dinsdag 22 augustus woensdag 23 augustus
Quievrain dinsdag 29 augustus woensdag 30 augustus
Quievrain dinsdag 5 september woensdag 6 september
week 16-18
In deze weken zijn de vliegduiven 3x met de kar naar Roosendaal geweest. Warm weer 22 graden, koud weer Noordwesten wind 11 graden en een keer half bewolkt Oostenwind kracht 5 en 14 graden. De eerste africhting van afdeling 5 en 6 werd afgelast dus reed de kar nog een keer. Dit programma wordt opgeschoven dus Duffel, Asse-Zellik en 3x Roye is nog steeds in takt. Ook zag ik dat er op zaterdag in Soest ingekorfd kan worden.. dat is dus wellicht ook nog een optie verder weg.
Bij de kwekers zijn de eerste jongen van de tweede ronde reeds gespeend. De Veldhuisjes hebben ook hun tweede ronde jongen.
Bij de vliegers gaan de eerste jongen deze week weg en dan de week erop de rest naar de éénhoksrace. Dan gaan we alles plannen voor de eerste marathonvluchten.
Qua training staan ze met de vlag op een 60 minuten plus. Is het koud en regenachtig verkort ik de training.
Van de laatste Roosendaal kwamen de duiven prima. Ik was niet thuis bij aankomst maar ik kwam later thuis en toen hadden zich er al 10 gemeld. De andere 18 hebben zich redelijk vlot gemeld. Ondanks de harde oostenwind kwamen de duiven goed.
Het aantal jongen is explosief gestegen. Twee opgehaald bij Menno, twee bij Karel en 4 bij Ad. Bij alle drie weer leuke gesprekken en 3 totaal verschillende visies op vluchten en verzorging.
As zaterdag nog een ritje Friesland en dan zijn bijna alle bonnen verzilverd.
Verder nog vergadering gehad van de Marathon Noord en de resultaten daarvan zullen binnenkort gemeld worden in de nieuwsbrieven en op de site. het is mooi om te zien dat de competitie leeft.
En dan gisteren het sluitstuk van een drama maar dan nu met een goed einde. Kees uit Andijk is vrij gesproken door de beroepscommissie. Eindelijk. Wat de aanklager en het NPO bestuur nooit hadden moeten doen had men gedaan en ook de vooringenomen Tucht en geschillencommissie wilde niet inzien dat het gewoon kolder was. Maar gelukkig is het nu klaar en ik hoop dat een aantal bestuursleden en andere NPO functionarissen een andere hobby kunnen gaan zoeken. Een bestuurslid wat Naam en toenaam van een vermeend dopingverstrekker meldt zonder enig vooronderzoek en veroordeling, een medisch deskundige die helemaal niet deskundig is en dan een ticht en geschillencommissie die zich laat soefleren en manipuleren.
Ik ben blij dat de groep rondom Andijkse Kees volhardend en doortastend is.
week 13-15
het opleerprogramma is prima geworden. Assendelftse Jos heeft een prima programma in elkaar weten te sleutelen. Eerst 3 zondagen naar Roosendaal met de Wormerveerse kar. De eerste was afgelopen zondag en het was super weer. Ik had de duiven al even naar pontje (12km) en Amstelveen (23km) gehad. Elke keer zie je weer dat oefening en training werkt. De eerste keer komen de duiven 1 voor 1, en ook dit keer. De kar zat vol met duiven uit de omgeving Monickendam, Limmen, Akersloot, Wormerveer, Alkmaar en Assendelft. Dus eigenlijk uit een mooi groot gedeelte. Ja het is wat vroeg, maar van het mooie weer moet je gebruik maken. Want als ik zie wat er met de Paas wordt voorspeld.. nog net geen sneeuw.
Maar ik had er 21 in de kar, de 3 duivinnen die in het jonge duivenhok zitten en 18 uit het vlieghok. Er waren wat kleine jongen dus daar heb ik de duivinnen op laten zitten. Oude en jaarlingen kwamen door elkaar en er waren erbij die wel even gezocht hebben. Ik denk dat alles uit het vlieghok er weer is en van de drie in het jongen hok zijn er ook weer 2, dus ik denk dat er een een ander huis gevonden heeft.
U heeft zondag 16 en 23 april tussen 8 en 9 'smorgens nog een kans om mee te gaan.
Voor het Afdeling 5-6 en jonge duiven opleerprogramma verwijs ik u naar www.fondclubnh.nl
Ik heb bij de vliegduiven aan geboortebeperking gedaan door een flink aantal eieren weg te gooien. Van deze jongen gaan er 5 naar de éénhoksrace in Krakus. Verder staat er nog een bon open van de duivenmarktplaats verkoop. Ik denk er ook nog aan om 1 koppel zelf te houden.
De vliegers heb ik inmiddels op 50-60 minuten training staan. De eerste dagen heb ik wat jaagwerk moeten verrichten, maar gisteren trainden ze met de vlag totdat ik na 55 minuten de vlag streek.
Bij de kwekers ben ik de tweede ronde aan het ringen. Ook Vale Bob en Blauwe Jan hebben hun eerste vale jongen. Ook heb ik nog wat bonnen gescoord welke ook verzilverd moeten worden. Altijd leuk !
de jongen zijn er alle 13 nog en beginnen te dwarrelen. 1 heeft er al een nachtje buiten opzitten. Ook beginnen ze te luisteren, ook altijd leuk...
Ik heb de kleppen gemonteerd, mijn Unikon Champ plus aangesloten en een abonnement type 1 afgesloten voor Unikon-Web.
De Apple App geinstalleerd op de ontvangende telefoon en ook mijn Unikon slaaf telefoon weer aangesloten. De App voor Unikon ziet er veel belovend uit.
Nu nog ergens een keer naar de vereniging om mijn chipringen te koppelen, maar dat wordt ergens 2de of 3de week Mei.. eerder hoef ik niet in de vereniging te zijn. Duiven korf ik in op het opleerprogramma, dus allemaal door de weeks. Jammer, maar ik zet de klep wel open als ik aan het werk ben. Ik kan mij voorstellen dat de Belgische Liefhebbers hier niet blij mee zijn, maar ja onze NPO wil het zo. En dat allemaal voor de top 0,5% van alle liefhebbers, namelijk diegene die kans denken te maken op de Olympiade. Alle andere redenen zijn allemaal drog redenen.
En ja, ik ben niet naar de ontmoeting geweest met het NPO bestuur. Ik had er geen tijd en vooral geen zin in. Weer dat gezeur, altijd hetzelfde positieve verhaal. Er zijn een aantal punten waar men gelijk in heeft, maar men slaat in sommige aspecten ook door. Ik wilde mij de ergenis besparen en mijn positieve energie behouden.
In ieder geval iedereen een prettig pasen !
week 10-12
Drukke weken aan het Amfibieplein. het begon met de voorjaarsbeurs. Voor Marathon Noord zaterdag in de stand gestaan en weer veel mensen gesproken. Weer een aantal nieuwe deelnemers overttuigd eens deel te nemen aan de mooiste competitie van Noord-Nederland. We hebben een grens en daar wijken we niet vanaf. Wederom veel gesproken die onder de lijn wonen en graag willen meedoen. Maar het is de Marathon Noord en niet de Marathon Nederland.
Op de beurs tussendoor even de eigendomsbewijzen overgeschreven en even langs de stand van de Racing Pigeon gelopen. En even bij Unikon geweest over de nieuwe structuur van Unikon-Web.
In 2016 heeft Unikon Unikon-Web geintroduceerd. `Je koppelt een windows of Android toestel aan je Champ plus en daarom installeer je Unikon-Web. Deze app verstuurt de gegevens van je Champ plus, dus de geklokte duiven, naar het internet. Op die Windows/Android telefoon moet je dus een internet verbinding hebben.
In 2017 introduceren ze een Unikon-pager App voor de ontvangende telefoon. Verder introduceren ze twee abonnementen. Een abonnement om de pager App te gebruiken en een mogelijkheid om SMS berichten in te kopen. Deze laatste moet extra bovenop het andere abonnement worden afgesloten.
De pager APP geeft een geluid bij aankomst, meldt welke duif en welke vlucht. Ook heb je een overzicht van alle duiven. Het abonnement kost 40 euro per jaar. De APP komt beschikbaar voor Android en Apple.
Het ziet er goed uit, maar tot nu toe is de Apple App nog niet beschikbaar.
Na de beurs zijn we een weekje weggeweest. Lekker naar de hoogte op de Cauberg ;-). Lekker huis, redelijk weer en lekker ontspannen.
Na die week de schuifdeur bij de vliegers geopend en de broedhokken geopend. Na twee dagen eens gekeken welke koppels er waren gevormd. na 4 dagen de laatste paar gekoppeld en de restduivinnen weer naar het jonge duivenhok. Volgens mij zit daar nog een doffer tussen, maar dat is een late en die zal wel later ontluiken. Dan heb ik nog een broedhok voor hem, want ik heb nu 17 koppels op het vlieghok. Waaronder enkele late jongen en doffers waarmee niet gevlogen wordt. na een week koppeling zijn de eerste eieren al gelegd.
Op maandag naar Kockengen voor de Paramixo, pokken en herpes enting. Dus dat hebben ze ook weer gehad. Bij terugkomst gelijk een druppeltje en geelpil gegeven. Gelijk maar de geelkuur in de drinkpannen. Dan hebben ze dat ook gelijk gehad.
Tussendoor hadden we afgelopen vrijdag nog de tweede marathonavond bij ons in het NIC. We hadden eerst Willem Mulder van Matador met een lezing. Daarna de hulding van de vluchtwinnaars van het NIC. Een eerste plaats binnen ons NIC leverde mooi een volle tas met boodschappen op, een mooie vlees- of visbon voor de beste percentage op de vlucht en een stimuleringsprijs voor de laatste liefhebber.
Na de pauze een erg leuk forum met Jaco van Nieuwamerongen, Jan Roelofs en Martijn de Groot. Amusant, open, duidelijk en serieus.
Daarna de huldiging van de kampioenen van het NIC en een kleine bonnenverkoop. Om even over elven was de avond weer gedaan. Ik moet zeggen dat er een goede opkomst was en zeer geslaagd. Volgend jaar doen we het weer!
Nog twee koppels op het vlieghok moeten nog hun broedhok goed weten te vinden en dan kan alles weer los.
Bij de kwekers wordt de tweede ronde eieren gelegd, de eerste ronde jongen groeien prima en de eieren bij de Veldhuisjes en het 10e koppel zijn gisteren uitgekomen. daar loopt het als een trein.
Ik hoop binnenkort te weten wat het invliegprogramma van Noord-en Zuid-Holland in gaat houden. Ik heb begrepen maandag inkorven bij de NICs en dinsdag los. Als de kar op zondag ook nog rijdt, dan hebben we weer een mooi programma om de duiven in te vliegen.
Want ja, met de afdeling kan het niet meer. Ik gok dat dit veel hogere kosten gaat opleveren voor de snelle mannen, want er zullen minder duiven worden vervoerd.
week 5-9
In deze weken gebeurt er vrij weinig op het Amfibieplein met duiven. De kwekers zitten te broeden, 8 koppels totaal. Het koppel wat niet wilde aanlopen bleken 2 doffers te zijn. Dus dat was vrij logisch. Het is een geleend koppel dus 1 van de twee teruggebracht en de ander deze week gekoppeld aan mijn laatste aankoop, een dochter van de beste marathon Noordduif middaglossing 2016. Deze laatste kon ik niet laten lopen en dus toch maar aangeschaft. Een dochter uit een topdoffer uit zijn topjaar. Ook heb ik deze week een koppel Veldhuisjes gezet. Deze late jongen heb ik gehaald in week 33 in 2016 en nu al koppelbaar. het is nog familie van elkaar ook, dus ze konden mooi op elkaar. De eieren van de ander 8 koppels moeten deze week uitkomen. het ziet ernaar uit dat alle eieren bezet zijn.
De vliegers zijn nu 2x los geweest. Ze zitten nog steeds gescheiden en deze worden pas gekoppeld half maart.
Dus hier op het hok is er weinig aan de hand.
Ik heb wel de nieuwe Unikon-Web regels gelezen. En wat ik reeds voorspeld heb.. het wordt betalen.
Zie hieronder:
Een nieuwe App voor het ontvangen van Uw aankomsten op Uw Smartphone/I-Phone
Hoe werkt de nieuwe manier van ontvangen van aankomsten:
Dmv. het installeren van de nieuwe App ontvangt U Uw aankomsten op Uw Smartphone of IPhone. Kosten € 39,90 per kalenderjaar.
Natuurlijk blijft het mogelijk om Uw aankomsten te ontvangen op een willekeurige “oude” mobiele telefoon via een SMS-bericht.
Extra kosten € 24,95 per 250 berichten.
Uiteraard blijven alle andere aanwezige functies van UNIKON-WEB; automatisch melden –aankomsten per mail versturen – uitprinten etc. gewoon gehandhaafd.
Wilt U voor het seizoen 2017 gebruik maken van UNIKON-WEB?
Stuur een mail naar UNIKON@upcmail.nl voor het activeren van Uw bestaande inlogcode of voor het ontvangen van een nieuwe inlogcode.
(de bestaande inlogcodes functioneren tot 1 april a.s.)
Ze zullen in Hedel er wel weer een goed marketing verhaal aan hangen, maar ik vind het je reinste onzin. Ik denk dat carnaval betaald moet worden.
En dan de kwestie invliegduiven. In onze afdeling is men bezig een mouw eraan te passen. Het levert wel wat werk op. We gaan het zien.
week 1-4
Jaja de duivensport in Nederland heeft 2017 gehaald. AL moet ik zeggen dat het NPO bestuur er alles aan doet om de sport redelijk om zeep te helpen. Een Olympiade duif mag gewoon naar de Olympiade ondanks dat er niet bestaande uitslagen zijn gebruikt, iemand van dopinggebruik betichten met het vrijgeven van de naam terwijl de man nog niet schuldig verklaard is en dan hebben we het nog maar niet over het dossier invliegduiven. Maar ja.. alles zal rechtkomen. Ik heb de nieuwe stukken gelezen over de nieuwe organisatiestructuur en daar zitten heel veel goede zaken in. We raken dan in ieder geval af van het begrip kiesmannen. Want wie de laatste streaming van de vergadering gezien heeft zag duidelijk dat de voorzitter eerst scant of een voorstel er door gedrukt kan worden en daarna kost wat het kost het voorstel in stemming brengt ondanks legitieme redenen van afdelingen om dat niet te doen. En dan voor hem minder belangrijke voorstellen klakkeloos door te schuiven naar de volgende vergadering. Maar ja...we moeten maar genieten van duivensport op eigen erf en hopen dat de afdelingen zo slim zijn om opleervluchten naast de wedvluchten in te richten naar hetzelde station en in dezelfde wagen.
Dan hebben we nog het sprookje waar heel België in geloofd over maanzaad. Er was eens... maanzaad. Maar knappe marketing door invloedrijke personen die ervoor gezorgd hebben dat bepaalde fabrikanten en "begunstigers" ervoor gezorgd hebben dat ze toch werden vrijgesproken op maanzaad gebruik.
In de eerste weken van januari hebben wij tentoonstelling gehad. Als mede-organisator ben ik dan verantwoordelijk voor de PR, veiling en het schrijven van de kaartjes op zondagmorgen bij de keurmeester. Jammer is het dat de deelname elk jaar weer een beetje terugloopt. Allerlei excuses doen de ronde. van ik heb er geen duiven voor, tot ik heb er slechte ervaringen mee. Maar ja... zelf had ik na jaren weer prijs en veel. 5 prijzen totaal. In elke categorie 1. De tentoonstelling bracht een leuk centje op voor vereniging. Scheelt weer een contributieverhoging...
Ook is de inschrijving voor Marathon Noord begonnen. Op 1-1-2017 ging het los en er waren reeds liefhebbers ingelogd voor middernacht om in te schrijven. Tevens hebben we vergadering gehad met het bestuur en hebben alles weer doorgesproken. We staan op de voorjaarsbeurs! Stand 163 is voor ons gereserveerd. U kunt daar dus ook inschrijven of gewoon even een babbeltje komen maken.
We hebben iets nieuws geïntroduceerd. De Electrische fiets poule hebben we omgevormd naar een Reischecque poule. Als U weet wat een E-bike tegenwoordig kost, kunt U ongeveer berekekenen wat deze prijzen waren is 2016 als het toen al een Reischeque poule zou zijn geweest. Nu wordt de inzet op de Middaglossing gedeeld door 3 en uitgekeerd en hetzelfde voor de ochtendlossing. We zijn benieuwd wat de reacties zijn op deze verandering. Je zou er een knap reisje van kunnen maken.
Dan heb ik hier alle duiven de revue laten passeren, bekeken en gedruppeld tegen luis/worm. Nog 1 uitgeselecteerd. Die stond al met een kruisje of twee, dus nu de knoop maar doorgehakt. 2 dagen later heb ik de kwekers gekoppeld. Na een uurtje waren 8 van de 9 koppels al dikke mik. 1 jonge duivin van 2016 is beetje halstarrig. Dus is dat na een week nog zo, dan gaat het koppel uit elkaar en proberen we het over een paar weken weer. Mooie koppels samengesteld moet ik zeggen. 1 koppel 100% Ed Hooyschuur met alle kopduiven van Ed in de afstamming. 1 Koppel genaamd het Lekkerkerk koppel. Doffer is de Vale van Bob Jansen keer een prachtige blauwe duivin, kleindochter SUper 88tje van Jan Ouwerkerk. Dan een koppel met Tynkarz (Eijerkamp-Muller doffer) keer dochter Dorus van Cor Schermer. Koppel 4 is de Betuwe Putten x een licht kras duivin van Jan Ouwerkerk. En als laatste koppel inteelt True Grit x Rode Johanna, een duivin Arjan Beens x Verweij - de Haan. Dan zijn er nog 4 koppels aanwezig welke ik te leen heb van één van de beste ZLU spelers in Noord-Holland. Allemaal duiven welke de ochtend en de middaglossing kunnen doen. Dus nu op dag 3 heb ik nog steeds de koppels per stuk los. Vandaag krijgen ze een schotel welke is ingepakt in kranten. Vanaf morgen ga ik combinaties loslaten. Er zijn wat koppels uit elkaar gehaald dus er moeten nog wat doffers en duivinnen wennen aan hun nieuwe bak. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk iedereen tevreden te houden, maar ja omkoppelen kan weleens wat broedbaktwisten veroorzaken.
Hierna krijgen ze nestmatjes en tabakstelen.
Later dit voorjaar komt er nog 1 koppel bij welke zal bestaan uit late jongen. Die zijn nu nog te jong om te koppelen.
Voor mijn werk moest ik Eindhoven zijn, dus ben ik ook even langs de ZOndereigen in Baarle Hertog geweest. De najaarsaanbiedingen golden nog dus gelijk een kofferbak vol meegenomen. Wel geinig dat ik achter een busje aanrijd waarin dus Amsterdammers blijken te zitten. Die halen voor een hele groep voer en bijartikelen. Wanneer ik weleens in een voerhandel in Badhoevedorp kom, wat niet veel gebeurt, zieik dezelfde gezichten. Wat je ver haalt is zeker lekker en beter en de concurrentie weet dan niet wat je meeneemt..
Ik heb in België ook mijn vliegvoer voor 2017 gehaald. Eens kijken of het aanslaat. Het voer ziet er geweldig uit. Ik ben benieuwd. Als U een regelmatig lezer bent, dan weet u waar ik de inspiratie vandaan heb gehaald.
Even tussendoor... Show of the Year
Het is volgend weekend weer het weekend van The Show of the year, georganiseerd door de Engelse duivenbond de RPRA en hun lijfblad de British Homing World.
Als u er nooit geweest bent, dan wordt het echt tijd om te gaan. Het is in Blackpool in The Winter Gardens wellicht bekend van het darten.
Wij denken dat onze voorjaarsbeurs groot is, of de Duitse show in Kassel, maar dit is de overtreffende trap. De plattegrond van de Winter Gardens is voor de bezoeker echt een must. Deze beslaat 5 pagina's in de speciale editie van BHW. je kan verdwalen in de Winter Gardens.
Daarnaast worden in heel veel hotels in Blackpool en andere zalen van de Winter Gardens verkopingen gehouden. De schattingen lopen uiteen, maar men denkt dat er in dit weekend ongeveer 25.000 duiven van eigenaar veranderen. Er zijn er die hun eigen verkopingen organiseren zoals Louella en anderen. Maar er zijn ook gewoon veilinghuizen die verkopingen houden. Soms zelfs in 1 zaal twee verkopingen te gelijker tijd. Of gewoon 5 op een dag.
Daarnaast is er in de BallRoom een enorme tentoonstelling waar je alle duivenrassen ter wereld kan bewonderen. Dus van de King duiven, totaan Hollandse kroppers, tuimelaars en dergelijke.
Op deze link kunt u de twee uitgaven vinden van BHW waarin vele verkopingen en aanbiedingen staan.
http://www.rpra.org/free-bhw-and-blackpool-special/
Taxis hebben een gouden tijd, iedereen raced van hotel naar de Winter Gardens, naar een volgend hotel en dan weer terug.
Je vliegt op Manchester of Liverpool en dan met de taxi. En Blackpool is een oude Britse badplaats uit midden vorige eeuw. Veel vergane glorie en verouderd, maar echt Brits.
Ik had een goede gids en een leuke groep van 6 personen om de dagen door te komen. Vrijdag heen en zondag terug. Koop je een duif, dan zijn er altijd Nederlandse standhouders die deze duif mee terug kunnen nemen. Keuze genoeg! Toen ik er kwam had Louella de grootste stand met alleen maar duivenverkoop. Alle duiven stonden in verlichte en afgeloten kooien. Bij belangstelling werd de kooi geopend, kon je de duif bekijken en eventueel kopen. Bij koop kreeg je de stamboom mee en de kooi werd onmiddelijk weer gevuld met een volgende. Ongeveer 10 personeelsleden renden de hele dag alleen maar rond om de duiven te verkopen en kooien te vullen. Nu heeft men gekozen voor 2 grote verkopingen.
's Avonds kan je je ook prima vermaken in de vele pubs en restaurants. Er waren vaders in onze groep die zich verbaasden over de kledingkeuze van het uigaande publiek.
Waarom hierheen gaan? Dezelfde reden om naar Kassel te gaan, je ziet weer eens wat anders. Dus andere hokkenbouwers, anderen type hokken, andere accesoires en vooral een ander type mens.
De Engelse pond was voor het aankondigen van de Brexit gunstig voor de Engelsen om hier hun inkopen te doen, nu is dat minder gunstig en zullen ze meer in eigen land blijven en daar hun inkopen doen. Voor ons is het nu goedkoper om naar Engeland te gaan.
Vraag eens in uw kenissenkring of er iemand wel eens geweest is en of ze wellicht eens willen gaan..Is weer eens een ander uitje dan naar de Voorjaarsbeurs of de Fugare.
Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login