Arjan van Gent, West-Knollendam Passie voor Marathonvluchten

You are here: Home > De Week > 2015

2015

Week 51-52

Zo... terug van een weekje Sa Francisco. Waarom daar helemaal naartoe? Wij hebben even aan onze verslaving gewerkt... Wij hebben namelijk de NBA champions van 2014-2015 twee keer gezien, dus Golden State Warriors met Stephen Curry de MVP van het vorig seizoen. Tegen Phoenix Suns was het een eitje..en tegen de Milwaukee Bucks was het 30 seconden voor tijd nog niet bekend wie er ging winnen. De Warriors zjn dit seizoen helemaal op stoom en hebben van de 29 wedstrijden er nog maar 1 verloren en dat was tegen de Bucks uit. Dus nu thuis en deze werd gewonnen. Als toetje nog naar de Oakland Raiders tegen ons favoriete team Green Bay Packers geweest wet Aaron Rodgers en Clay Matthews. Dit was eigenlijk ons hoofddoel van de reis, Green Bay eens uit te zien spelen. Later hebben we de basketball tickets erbij genomen toen dat schema bekend werd. De Packers wonnen deze uitwedstrijd ook, dus een volmaakte week. Daarnaast natuurlijk de stad bekeken, want het was 20 jaar geleden dat we ook in San Francisco waren geweest op een rondreis. Dus nu naar Alcatraz geweest, de Golden Gate Bridge met de fiets bedwongen en dus ook in de stad gefietst. Er is bijna niets mooiers dan een land of stad te leren kennen in en rondom een stadion. Dagen voor de wedstrijd kwamen de fans uit Wisconsin (Packers fans..) de stad binnen en lopen dan gewoon in het Green and Gold  rond. Geen gezeur, geen geleuter. Ik denk niet dat je met een Ajax shirt door Rotterdam moet lopen in de dagen voor en op de dag van de klassieker. En dan helemaal niet in een Feyenoord vak gaan zitten. Ik heb in totaal 10 politieagenten rondom het stadion gezien. En dan kunnen er een dikke 65000 in... Op de parkeerplaatsen zijn zgn tailgaters bezig. Dit zijn mensen die met hun auto of pickup parkeren en dan gaan BBQ-en. Er worden van die Partytenten opgezet, er wordt gedronken, gegeten en een balletje gegooid. BBQs in allerlei vormen en formaten, zelfs als aanhanger. Het parkeerterrein is er ook op ingericht. De vakken zijn breder en dieper dan in Europa zodat ze alles wel kwijt kunnen. En ook hier loopt alles door elkaar. Wij kwamen nu aan met de metro en je kon de parkeerterreinen ontdekken door de rookwalmen van de  BBQs... Deze mensen zijn 2 tot 3 uur voor de wedstrijd al aanwezig en velen hiervan zien de wedstrijd op de schermen die ze mee hebben en gaan dus niet het stadion binnen. Deze sfeer is bijna niet te beschrijven en lijkt een beetje op de sfeer rondom een goed Engels voetbalstadion met verkopers van shirt, boekjes, petjes en eten. Maar dan voornamelijk zonder politie en geweld.

Mijn vader had de duiven prima verzorgd, dus vanmorgen op 3e kerstdag het kweekhok helemaal schoongemaakt en de broedhokken geopend. Na dit werkje ga ik de kwekers koppelen. Ze zijn nu 2 weken lang bijgelicht van 0700 tot 1900.
Ook vandaag de mailing verstuurd voor onze tentoonstelling aan alle leden van Rayon C en de inkorvers van ons NIC. Ook zal e.e.a. op duivenmarktplaats en facebook komen te staan.

Dus weer genoeg gedaan... eens kijken of de dames en heren er zin in hebben...

Iedereen een super 2016 gewenst..

Week 49-50

Jeetje alweer december en de Sint heeft ons land ook alweer verlaten. De temperaturen blijven mild en dat merk je aan de berichten van de liefhebbers die volgens vast ritueel schema, en niet kijkend naar de weersomstandigheden, vroeg hebben gekoppeld. Want als de duiven gewoon in order zijn en goed zijn voorbereid komen deze snel op eieren. jeetje... wat een verrassing. En nu moeten ze eieren koel gaan leggen anders kunnen ze niet ringen. Elk jaar zijn het dezelfde liefhebbers die dit overkomt. Waarom niet een weekje later koppelen? De ringenadministrateur zit ook niet te wachten op liefhebbers die voor de kerst al beginnen te zeuren om ringen. Of om liefhebbers die door het vuurwerk heenkomen om hun ringen op te halen.

Vorige week zaterdag ben ik naar de totale verkoop geweest van Ernst Verheijen. Helaas heeft Ernst het gevecht met de K ziekte verloren en werd alles verkocht. Prachtige duiven met dito prestaties. Ik was gekomen voor de jongen, want ik wil deze uitwennen en dan wellicht toevoegen aan het kweekhok. Heel Noord-Holland zat bij de fondclub feestmiddag, dus daar zou ik geen concurrentie van ondervinden. Maar er waren genoeg toppers uit de omgeving welke allemaal ongeveer hun slag sloegen. Gezellig met wat mensen gesproken en de duiven bekeken. Het werd een beetje een rare verkoop. Topduiven gingen voor weinig, andere duiven voor relatief veel. Ik had er een 6 tal uitgezocht van te voren op stamboom. Daarvan bleven er 2 over na het bekijken van de duiven en daar kwamen twee potentiële bij. In de eerste ronde kocht ik er 1 van deze 4, een produkt uit twee inteeltjes met daarin het Kuijpertje 58 en het Betuwe Koppel.

Van de duiven die niet verkocht werden in de eerste ronde kocht ik in de tweede ronde een doffertje uit de vader van de Olympiade Celine van Wout van den Hoek. De vader is van 2004 en zo'n jong wordt niet voor niets gekweekt. Twee prachtige aankopen. Thuisgekomen heb ik ze eerst in quarantaine gezet en vandaag zijn ze naar de afdelingen gegaan. Ze zien er nog steeds prima uit. Alert, goed gebouwd en prachtige vleugels. Beide zijn einde zomerjongen dus nog niet veel geruid.

Verder hebben we vergadering gehad over een marathonmiddag welke we willen gaan organiseren in februari 2016. Het begin is gemaakt en we gaan er verder mee.

Met de duiven gaat het verder prima. Geen nieuws. Vandaag een bad bij de duivinnen en doffers. Vanaf volgende week van 0700 tot 1900 bijlichten voor een 10 tal dagen en dan zal ik de kwekers gaan koppelen. Ik heb 10 mooie koppels samengesteld en als deze zijn aangelopen zal ik deze op mijn site zetten.

Ook zijn we bezig de Marathon Noord site te verfrissen. Een nieuwe look voor 2016 en dat werd wel tijd. Het vorderd en wij hopen de site live te kunnen zetten tussen kerst en oud en nieuw, dus vlak voor de opening van de inschrijvingen.

Verder wil ik iedereen prettige kerstdagen wensen en ik zal mij weer melden tussen kerst en nieuwjaar.  

week 47-48

Het jaar 2015 snelt voort. Weer 2 weken voorbij. Bij de duiven gaat alles prima. Door de week zie ik ze denk ik een minuut of 10. Licht aan, voer mengen, voeren, drinkbakken checken... en even kijken hoe de duiven eruit zien. Na 30 to 45 minuten gaat het licht weer uit..In het weekend loop ik meer even het hok in en uit. Ook probeer ik de late jongen even los te laten. Ik neem een paar duiven in mijn handen e check het gewicht, de rui en verder meer van dit soort dingen. Tot nu toe gaat alles prima. Nog geen duivinnen tussen de doffers en visa versa ontdekt.

Zaterdagmorgen vroeg naar de beurs. Als eerste langs bij Unikon waar de Kronen de nieuwe software aan het ophalen waren. Deze is dus in ieder geval in de vereniging aanwezig. Verder redelijk uitgebreid met Nico de Heus staan te praten. Wat ik niet wist en ik denk velen niet, je kan ook een oud basisstation thuis gebruiken met een nieuwe module. Voordelen zijn hier dat je wel de afstandsdisplay kan blijven gebruiken en de pieper. Tevens kan je de aanschafkosten van een totaal nieuw systeem verdelen. Eerst alleen de module, dan het basisstation.
Het nadeel van electronica en dan vooral duivenklokken is dat ze in vele omstandigheden worden gebruikt. Wanneer electronica vochtig wordt, veel in de zon staat, warm, koud, gaat het niet goed. Ik hoorde bij een hele andere stand dat er bij verenigingen ATIS Tops tijdens het seizoen er spontaan mee stopten, rare tekens gaven op de displays enzovoort. Ik haal mijn systeem eind augustus naar binnen en deze gaat er begin mei weer richting hok. Daar heb ik een kistje hangen, gemaakt door mij Pa, waarin de klok staat. Een gaatje door de wand en dan hangt de adapter in het hok. Alles zo droog mogelijk. De antennes gaan ook naar binnen. Ik zie ook liefhebbers die elke week alles op en afbouwen. Lijkt mij ook niet echt goed voor de antennes, module en dan vooral de stekkers. Zorg voor een goede en vooral droge manier om de spullen 1 keer op te hangen voor het hele seizoen.

Maar weer terug naar de beurs. 4 nieuwe kleuren knijpringen gekocht. De oude doosjes met weinig ringen eruit en de nieuwe erin. Verder 2 drinkbakhouders gekocht en deze heb ik gisteren gemonteerd. 120 nestmatjes en tabakstelen gekocht bij mijn vaste leverancier. Niet dat ik ze alle 120 gebruik, maar meestal gaat de helft weer weg naar een mede-liefhebber. De DVD van Pigeon Pixels gekocht, luis/worm druppels gehaald bij Travipharma en daar gelijk even mijn prijzengeld opgehaald van de Krakus race. Ook nog een upgrade gehaald van Compustam 7 naar 8. Mooi op te zien dat je nu gelijk een stamboom krijgt bij elke duif welke je selecteert. Kennis gemaakt met en nieuw Marathon Noord bestuurslid die met duiven stond op de beurs. Ook even van gedachte gewisseld met de hoofdredacteuren van Topwings (helaas stopt hij ermee) en het Spoor. Altijd leuk om op dit soort gelegenheden iedereen weer even te spreken.

laten we het maar niet hebben over die man met die borden bij de ingang van de beurs. het grootste bord had hij voor zijn hoofd. Natuurlijk kost een software upgrade geld. Maar het is maar eens in de 5 jaar, veiligheid van het concours kost nu eenmaal geld, het rekengeld is door de electronica enorm gedaald, de kosten van klokkenrollen, inktlappen en gummieringen worden spontaan vergeten, het NPO bestuur heeft niet gekozen voor deze ciclus van 5 jaar, de NPO vergadering dus de kiesmannen hebben dat gedaan. Verder als ik zie wat er wordt uitgegeven aan allerlei bijproducten, duiven en andere randzaken, kan dat geld voor die upgrade er ook wel vanaf.
Er wordt gewoon niet gedacht aan de kosten van het programmeren, het testen van de software, de organisatie om de software geïnstalleerd te krijgen. En dan het zegel... handklokken moeten ook gekeurd worden en krijgen een sticker. En ja de kostprijs van deze sticker zal best lager zijn dan 4 euro.. maar hij moet gemaakt worden, geregistreerd worden, verzonden worden en geplakt worden... kost allemaal geld.
En tip voor die meneer in de hal: Ga eens vragen in de omringende landen wat de duivensport daar kost. Dus dan ook alles. Lidmaatschap, ringen, prijs per duif om te vliegen, rekengeld enzovoorts... even gaan tellen en dan terugkomen. In de grensstreek komen er vele Belgen die in Nederland willen spelen omdat het België miet te betalen is.
Tip 2 voor deze meneer: Stel U beschikbaar voor een NPO bestuursfunctie. Ze zoeken er nog genoeg. Kunt U in Veenendaal BOE gaan roepen.

Week 45-46

Met de duiven gaat het prima. Ik heb naar Kockengen en Breda mest gestuurd en alle uitslagen waren negatief. Daar ben ik blij mee. Een teken dat ik niet hoef te kuren tegen één of ander. Ook heb ik deze week even overlegd met mijn medisch adviseur en die zegt dat ik niet met kuren tegen paratyphus om het kuren. Dus lekker laten gaan. Ik heb een lijstje voor de beurs gemaakt wat ik allemaal mee wil nemen.
De late jongen komen geregeld buiten. De 4 doen het ook prima.

Ze moeten nu overleven bij de vlieg- en kweekduivinnen. Ze krijgen erg krap voer maar ook daar doen ze het prima op. 2 delen kweek, 2 delen gerst/zuivering en 1 deel een mix van onkruidzaad en lijnzaad. Dan 1 tot twee keer per week een soort van bak allerhande. Ik had voor mijn vakantie een foutje gemaakt bij mijn bestelling voor voer, dus was ik gedwongen om emmers te kopen. Ik heb 3 verschillende emmers gekocht en deze door elkaar gedaan in de ton. Ik had emmers van DHP, Beute en Boskamp. Allemaal van de leverancier DHP maar blijkbaar met verschillende samenstellingen. In de ton zit nog steeds en dat krijgen ze dus geregeld.
Ik heb 2 nieuwe vaten erbij gekocht voor in de schuur. Daar bewaar ik mijn voer in. Er gaan ongeveer 2 zakken voer in een `vat. Bij een vatenhandel in de haven van Amsterdam heb ik gewoon gebruikte vaten gekocht. 

Deze even met chloor uitgewassen en laten drogen. Mooie vaten welke goed afgesloten kunnen worden. Ik had er 4 en nu dus 6. Ongedierte kan er niet bij en ze zijn ook nog te tillen. Wanneer er nieuw voer komt, dan haal ik de vaten eerst leeg, en dan vul ik ze weer.

Met mijn unikon systeem heb ik ook nog zitten etteren. Ik wil graag alles testen voordat ik investeringen ga doen in een Android telefoon. Maar ik heb dan wel de nieuwe software nodig. Dus daar is nu het wachten op. Via mijn Computer leverancier kan ik aan goedkope Android toestellen komen, maar ik wil wel zeker weten dat e.e.a. werkt.

Unikon Web heb ik in ieder geval geïnstalleerd en ik heb een login code. Nu maar eens afwachten of dit gratis blijft, of dat je ook hier weer een abonnement voor moet nemen.

In een grijs verleden had ik eens een internetpagina gemaakt voor Cees van der Laan. Maar met de laatste Barcelona successen werd het toch tijd voor een nieuw ontwerp. Ik was daar al aan begonnen, maar de fotograaf had een ander adres. Maar deze had geen tijd, wilde niet of een andere oorzaak. Dus het ontwerp weer uit de kast getrokken en de site in de regenachtige dagen en avonden afgemaakt. Ik denk dat de site erg geslaagd is. We gaan natuurlijk steeds meer info toevoegen, maar dat zal stukje bij beetje gaan. Ga eens kijken op www.ceesvanderlaan.nl

Denkt U van, goh, dat wil ik ook... neem eens contact op!

 week 41 - 44


Deze weken zijn omgevlogen. Mijn ouders waren/zijn 50 jaar getrouwd op 12 oktober dus dat moest gevierd worden. Enige voorbereiding van mijn zus/zwager en van mij en mijn vrouw. Een gezellig diner gehad met mijn ouders en hun vrienden en familie. En daarna hebben wij ze meegenomen naar Rotterdam om te slapen in Hotel New York en eten bij Las Palmas... beide was super...
Dan ook nog de voorbereidingen voor de Feestmiddag van Marathon Noord. Mijn eerste sinds een jaar of 10 denk ik. Nu was ik fotograaf van dienst, Facebooker van dienst en hand- en spandiensten persoon. De middag was zeer geslaagd volgens mij, lekker vlot en duidelijk. Bijna alle prijzen zijn afgehaald. Er zijn altijd mensen die niet afzeggen en gewoon hun prijzen niet komen afhalen en ja, dan vervallen ze aan de commissie. Raar als er hogedruk reinigers, zakken voer, vlees- en vispaketten blijven staan. Zorg dan dat iemand anders deze voor je meeneemt... Kijk als je op vakantie bent en netjes meldt dat je er niet bent... prima... maar zonder afbericht wegblijven... jammer.

Op het hok zijn de doffers vandaag van de duivinnen gescheiden. Ik zal nog wel een doffer tussen de duivinnen vinden en andersom, maar ik denk dat ik de meeste wel gehad hebt. De duiven zagen er wederom prima uit. Strak en glad met nog 1 of twee pennen te gaan. Deze week ga ik wat mest verzamelen en deze opsturen naar Kockengen en Breda. Kijken of daar iets uitkomt. Kunnen we nog even kuren voordat tussen kerst en nieuwjaar de kweek gaat beginnen.

Tevens ben ik creatief geweest met restanten van de vloerroosters welke ik geplaatst heb voor mijn vakantie. Ik heb er rekjes van gemaakt voor bovenop de broedhokken in het kweek- en vlieghok. Ik had daar planken boven met het nadeel dat ik er geen zicht op had wat daar plaats zou kunnen vinden. Nu kunnen de duiven nog steeds niet boven op de broedhokken, maar kan ik alles wel zien wat daar ligt. 

Twee weken geleden nog wel een duif verwijderd. Ik had 4 jongen uit kinderen of kleinkinderen van Zwart Goud bijgehaald. 1 jong bleef kwakkelen en had ik al verwijderd en nu is nummer 2 ook verwijderd. Deze was ook niet helemaal lekker, mager en maar dralen op het hok als ik ze los had. Ik heb nu een doffer en duivin over voor het kweekhok. Deze twee hebben zich WEL kunnen aanpassen aan mijn klimaat. Ze groeien goed door en ruien ook prima.

De jongen van Margreet en René doen het prima. Deze komen buiten en beginnen rond te vliegen. Alleen nu is de wintertijd ingegaan en kan ik ze door de week niet meer loslaten. Dat moet dus nu in het weekend gebeuren.

In Polen zijn nu alle drie de duiven verkocht. Ik hoop de opbrengst (50%) te kunnen ophalen op de NPO dagen of ik hoop dat het overgemaakt wordt. Is toch weer een leuk potje geworden waarvan ik weer van kan vliegen denk ik.

Ook vergadering gehad van de vereniging. Leuke voorstellen van de afdelingsvergadering. Kleine verenigingen die onmogelijke dingen willen die electronisch helemaal niet kunnen of gewoon onzin zijn. Niet willen fuseren met een buurvereniging omdat iemand een keer scheef heeft gekeken naar een ander. Ook weer een aantal vliegprogramma's de revue zien passeren. Iedereen stemt voor zijn eigen programma dus geen één van de voorstellen haalt het straks en het voorstel van de afdeling moet worden aangenomen. Elk jaar hetzelfde.

Verder de details van de software upgrade van Unikon gezien. Wordt ik nog niet echt blij van. de SMS functie vervalt en je wordt nu gedwongen om naar Unikon-Web te gaan... dat zal wel weer een kostenplaatje worden vrees ik.

Verder hoop ik dat het snel koud wordt, met mooie blauwe vriesluchten.. beter dan al die natte bende...

week 40

Wat een commotie in duivenland. De NPO heeft de software update aangekondigd en het uitfaseren van een drie tal oude chipring types.
De software update is elke 5 jaar. Hierin worden verzamelde fraudegevallen getackeld, fouten hersteld en nieuwe features toegevoegd. 1 keer in de 5 jaar moet je betalen voor deze update. Dit is alleen maar om de duivensport en de veiligheid van de concoursen te dienen.
5 jaar geleden was al bekend dat de ATIS TOp versies een nieuwe update niet meer kon verdragen. Dit is dus al 5 jaar bekend. Allerlei inleveracties zijn er door Benzing gedaan. Dus vertel mij niet dat niemand hier vanaf wist.

Dan de kwestie met de ringen. Nu worden de oudste ringen uigefaseerd omdat deze gewoon te weinig geheugen hebben om te functioneren. Verder wie heeft er nog van deze ringen? Ik weet niet hoe het bij U gaat, maar ik koop elk jaar weer nieuwe ringen om mijn oude duiven te voorzien va een chipring. Ik ring dus niet de jonge duiven met een chipring. Ik heb dus veel minder chipringen nodig dan een liefhebber die wel de jongen chipt..
Op een gemiddeld hok gaat het dus om een ring of 10 maximaal. Dus we hebben het over 15 euro?

je kan je natuurlijk overal kwaad om maken, maar doe het dan om nuttige onderwerpen. Woonde ik in Zuid-Holland, dan zou ik mij druk maken over een nieuwe afdeling. Woonde ik in Brabant, dan zou ik mij druk maken over het vervoer en de rare lossingen van Oost. Als ik jonge duiven als primairspel zou zien, dan zou ik mij zorgen maken over het begin van de jonge duivenvluchten in Juni en de nationale jonge duivenvlucht ergens begin augustus in plaats van ergens eind september.

Op eigen hok heb ik 4 late jongen kunnen bemachtigen van Margreet en René. Een zeer goed marathonhok bij ons in de regio. Deze laatjes ga ik lekker uitwennen, eens kijken of we ze de winter kunnen doorkrijgen. Ik hoop ze voordat het te donker wordt in de middag uit te kunnen wennen en dan ook in de weekeinden te kunnen loslaten. Margreet en René bedankt !!

Week 35-39

Zo we zijn weer terug van vakantie. 3 weken een heerlijke autotrip gemaakt door Kroatië. Eerste dag naar Graz, daarna door naar Plitvice, toen naar het eiland Rab, daarna naar Pula en als laatste naar Umag. Daarna weer naar huis. Weer mooie dingen gezien, lekker uitgerust en veel boeken gelezen.


Rovinj


Pula, Amfitheater


Plitvice


RAB Stad

Via de sociale media en Wifi toch nog veel dingen kunnen lezen en bijhouden. Zover ik kan zien is er veel tegenstand tegn het huidige vliegprogramma en vooral het plaatsen van de nationale jonge duivenvlucht ergens half september. Ik heb dit al vanaf het begin af aaan bijzonder gevonden. Nationaal Orleans was "vroeger" de derde week van Augustus en dat was al een crime of de jongen in de veren te houden. Twee jaar terug zijn wij bij ons in de vereniging bezig geweest met een alternatief programma en ik zie nu dit programma terug komen in allerlei voorstellen. Voortschreidend inzicht zullen we maar zeggen. Half juni beginnen met de jongen is een stuk beter, maar ja... in Veenendaal weten ze alles beter.

Lossingscommissie in Afdeling 5 is weg, de coördinator daar is ook weg. Dat laatste is prima, want deze man had her en der rare streken. De lossingscommissie wil zicht niet aanpassen aan de rest van Nederland, dus ja dat is dan ook wel prima. Ik hoop dat de nieuwe afdeling in Zuid-Holland er komt en een goede lossingscommissie krijgt.

In Polen is ook de eindrace geweest van de MWG Krakus one loft race. 517 kilometer en ik had er nog 3 in de race. Op de één na laatste vlucht was er eentje achter gebleven. De drie duiven deden het super. 448 duiven in de race en die van mij werden 17 (klz Zwart Goud x Krancher duivin), 60e (Van Loon doffer x duivin uit broer Horus/Dees x dochter Rode Vannoppen) en 123e (Van Loon doffer x duivin uit broer Horus/Dees x dochter Rode Vannoppen). Dus 100% prijs en een leuk bedrag aan prijzengeld. De duiven worden nog verkocht en daar krijg ik ook nog 50% van. Dus ik ben benieuwd.

Op het eigen hok heb ik ook al lekker geschoond. Voor mijn vakantie zijn er 7 duiven verkocht via GPS en die zijn dus al van het hok verdwenen. Bij de kwekers is de planning lopende. Er komt in ieder geval een dochter van de Barcelona duif van Cor Schermer bij. Deze doffer heeft 7(!!) keer prijs gevlogen van Barcelona en was vorig jaar de 6e beste internationale Barcelona duif over 5 jaar. Ik heb het jong bekomen waarop hij dit jaar is ingekorfd en wederom prijs won! Daarnaast komen er twee kleinkinderen van het Zwart Goud op het kweekhok erbij. En dan heb ik uit de Engelse zending een dubbele kleinzoon van True Grit overgehouden en die gaat ook naar het kweekhok.

Gisteren heb ik alle duiven één voor één uit het hok gehaald en bekeken. Allemaal een druppel tegen de luis gegeven en een wormpil opgestoken. Gelijk even de meeste veren verwijderd uit het hok. Gisterenmorgen kwam ik beneden en toen liep er een rode doffer over straat. Deze ben ik kwijtgeraakt op de tweede natoervlucht, dus binnengelaten en apart gezet.
Tijdens mijn vakantie is er ook nog een duivin teruggekomen van Cahors ochtendlossing. Zij heeft dit al een keer eerder gedaan en daarom is deze duivin verwijderd.

Ik ga de duiven scheiden ergens half oktober. In deze maand staan er nog een aantal zaken op stapel. Marathon Noord huldiging, vergaderingen en nog wat privé zaken. Dus dan is het zo weer november. In die maand wil ik een paratyphus kuur geven en de duiven via mestcontrole laten controleren.

week 32-34

In deze weken in Augustus is het gewoon K met P met het weer. Op de zaterdagen is het weer bijna dramatisch te noemen. Gelukkig heb ik de jongen door de week nog een paar keer weg kunnen brengen om ze toch nog wat ervaring te geven. Inmiddels zijn ze dermate ver in de rui dat ik ze niet meer meegeef.

De twee laten van vorig jaar hebben afgelopen week Minderhout gehad. 5,12 en 35 kilometer hadden ze gehad en zondagmiddag (lossing was uitgesteld) waren ze weer present. Dus die gaan aankomende vrijdag weer de mand in naar de volgende natoervlucht.

Het jong met de 7 missende pennen komt inmiddels al op het duivenhokdak. Zondag ging hij zelfs een rondje mee, althans dat probeerde hij/zij. Gelukkig kwam het nog terug en ging snel naar binnen, ik denk een beetje geschrokken.



Bij de kwekers heb ik ook de selectie gemaakt. Nog niet helemaal klaar, maar voor eind Oktober staat de volgende ronde van selecteren klaar. Tevens ben ik aan het nadenken over mijn spelmethode. Ik zit er zeer sterk aan te denken om de vluchten op nest te gaan spelen. Dus gescheiden inspelen en dan voor st.Vincent bijvoorbeeld op 10 dagen eieren te vliegen. Ik denk dat ik er wel uit ben, maar ik ben nog op zoek naar een mooi plan om de duiven toch in de veren te houden en goed te kunnen inspelen. Ik heb nog even om hier over na te denken. Want laat koppelen houdt bij mij in dat ik de jongen niet kwijt kan in het jonge duivenhok. Of ik moet de vliegduivinnen in het weduwduivinnenhok gaan houden... wordt vervolgd dus...

De finale van de 1hoksrace in Bulgarije is ook geweest. Ik had hier 4 duiven zitten waarvan 1 tot de finale wist door te dringen. Deze werd als 55e afgevlagd.. helaas was de vlucht te makkelijk voor de echte doorzetters.

in Polen hebben ze net de eerste vlucht van 100 km gehad. 643 waren er mee en nummer 4 van mij was 238e, dus ze zijn er allemaal nog. Er zijn er nu nog een dikke 200 weg, dus die eerste selectieronde is overleefd. half September is het 550 km...

Gisteren bij Duo Groot-Leijen geweest voor de Marathon Noord. Zij winnen de ochtendlossingscompetitie in 2015. Verslag is in de maak en moet nog geplaatst worden op de site.

Dus druk zat in de toko. Gelukkig begint net de zon te schijnen na een dag of 3 regen.....

 week 30-31

In deze weken zijn de jongen meegeweest met de Kuststrook naar Essen/Nispen. De inkorving werd een dag uitgesteld en daarna werden de duiven ook weer een dag langer vastgehouden. Van deze exercitie zijn er nog een 7 tal onderweg. 2 heb ik er opgehaald, waarvan er eentje gewoon 7 pennen miste aan zijn linkervleugel. De Dierenambulance Den Haag zegt dat zij dit niet hebben gedaan, maar welke dierenliefhebber dan wel. Het doffertje ziet er prima uit, kan alleen niet vliegen. Dat zal een week of 3 tot 4 duren denk ik totdat er weer voldoende vleugel opzit om weer buiten te komen.

De 5 ouden zijn naar Cahors geweest. De eerste was 20 minuten te laat voor de prijzen, daarna 2 in 1 minuut. De laatste twee zijn nog onderweg.
De jaarlingen zijn naar Chateauroux geweest. Van de 11 zijn er nog 3 onderweg en de laatste 2 zijn gewond aangekomen. 1 met echte roofvogelwonden en 1 met een wond onder zijn vleugel. Ik heb nog een hoopje dat als straks het weer even beter wordt de duiven opgevangen zijn en weer gelost worden.

Het is nu wachten op het beter worden van het weer voor de jonge duiven. Ik wil ze nog een twee tot 3 keer mee hebben met een container.

De nieuwe jongen welke aangekocht of verkregen zijn vliegen inmiddels rond. Dat gaat prima. Verder ga ik nog twee late jongen van 2014 opleren. Kijken of ik deze ook op de rit kan krijgen. Bij de bevlogen jaarlingen zijn alle 3 de broer en zusters er nog, allemaal halfbroers en zussen van mijn Rode Cahors.

Verder wordt het op het werk een beetje rustiger. Voor de Marathon Noord morgen nog even bij Tim Hage langs in Woerden samen met René Koeman om het te felciteren met zijn overwinning op Cahors. Stukje schrijven en dan weer verwerken.

De cahors zondag was lekker rustig, geen water en geen kabel/internet. Door de storm was een boom gaan wrikken en had de waterleiding geraakt. De boom is verwijderd en daarbij werd de kabel geraakt welke ons dorpje voorziet van TV en andere digitale diensten van Ziggo.

Ook hoorde ik bij het uitslaan waarom de ZLU super is... De winnaar van Narbonne had er een groot aantal mee. 79 stuks waarvan er eentje de chip kapot is. Vertrouwend op zijn SMS dienst van zijn systeem werd de winnaar wakker en keek naar buiten. Daar zat dus een duif op hem te wachten.... maar zijn telefoon had niet gereageerd en op zijn systeem was de duif ook niet geconstateerd. Snel de gummies gedraaid en toen viel de euro.... dit was de duif waarvan de chip dus niet functioneerde.... net op tijd voor de internationale overwinning.. Dus gaat u inkorven bij een andere vereniging, neem een chippie mee, als er eentje kapot is kan deze gekoppeld worden.

Aanvulling....

Vandaag toch maar roosters gelegd in de halletjes van mijn hok. Achter de schuifdeuren had ik al roosters en nu dus ook in de halletjes en achter de deur als je binnenkomt. Ondanks het warme weer toch maar gedaan.



Afgelopen zaterdag heb ik de roosters opgehaald in Nieuwleusen. Zie duivenmarktplaats voor het adres. Het zijn gebruikte schoongemaakte roosters uit kippenschuren. Prima roosters en bovendien zeer betaalbaar...

Verder ben ik ook voor 2016 plannen aan het maken. Hoe ik de duiven ga spelen, en welk voer ik ga gebruiken. Ik wil daar toch wat wijzigingen in aan gaan brengen. Ik houd jullie op de hoogte.

 week 28-29

Nog even terugkomen op de email welke ik gestuurd had aan het NPO bureau over de lossing van Cahors... De heb ik een
week later nog een keer verstuurd en toen kreeg ik het volgende bericht:


ONDERWERP: RE: Lossing Cahors Sector 2 afgelopen vrijdag

Geachte heer van Gent

Er is niet spontaan besloten om van een ochtendlossing een
middaglossing te maken.
Afgelopen winter is aangenomen dat een middaglossing tot 12.00 uur
plaats vindt.
Dit houdt ook in dat het tot 12.00 uur een ochtendlossing is.
Het weer klaarde in Cahors laat in de ochtend op.

De weersverwachtingen waren van dien aard dat het bij een lossing op
vrijdag zou kunnen.
Uitstellen zou vanwege het verwachte weer op zondag en maandag geen
optie zijn.

Vandaar is alsnog besloten om de duiven toen het weer het in Cahors
toe liet om 13.00 uur te lossen.

Met vriendelijke groet,

Frank Marinus

Bureaumanager NPO
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

Daarop heb ik weer geantwoord:

ONDERWERP: RE: Lossing Cahors Sector 2 afgelopen vrijdag
Maar waarom geen communicatie een paar uur na de lossing over het hoe
en waarom? Scheelt veel geleuter en gezeur.. en de liefhebbers weten
ook dan waarom….
Moderne media zijn er en kunnen hiervoor gebruikt worden…

Arjan

En toen kwam het zeer korte antwoord....

Daar is niet voor gekozen.

Met vriendelijke groet,

Frank Marinus
Bureaumanager NPO

Toen later die week de wijzigingen kwam richting Bergerac en de heldere communicatie daaromtrend heb ik natuurlijk een mailtje gestuurd dat ik deze communicatie wel goed vond. Ik hoop dat ik hierop toch enige invloed gehad heb.

Op maandag bij Cor Schermer een jong opgehaald uit de 6e internationale BArcelonaduif over 5 jaar. Deze doffer van 2005 was zondag ingekorfd op dit jong en ging voor zijn 7e prijs op Barcelona. Om 22.03 uur geklokt voor een 890e nationaal is de Dorus ook weer thuis. Ik ben erg blij met deze vriendendienst van Cor !

Toen kwam Barcelona. Ik had reeds het plan opgevat om bij Cees in Castricum duiven te gaan kijken. Werk in de morgen  hielden me thuis maar toen dat klaar was ben ik vertrokken. Toen wist ik al dat hij 1 duif gedraaid had en dat deze  bommetje vroeg zat. Ik liep om 10 over 1 het erf op en toen werd er even gemeld dat er ook al een 2de was.... Ik keek  via mijn telefoon op de ZLU meldingen site dat het de 3e en 7e nationaal zouden kunnen worden. Ook was al bekend dat  de 1e nationaal een halve van der Laan was/is.

Dus vreugde alom en Cees lekker van de kaart.. 2 bij de eerste 10 op de vlucht der vluchten... Wel terecht natuurlijk.  Ik heb telefoondienst gehad tot een uur of 4 en toen ben ik weer vertrokken. telefoon uit alle windstreken en grappig dat men zelfs uit het verre buitenland telefoonnummers kan vinden...
Ook vielen in mijn aanwezigheid nog 2 Barcelona duiven welke ook nog bij de eerste 60 nationaal spelen. Deze helpen klokken en melden. Kleine duivinnetjes allemaal. Nog een foto gemaakt welke ik gelijk op twitter en Facebook gedeeld heb. Fantastisch om op deze manier Barcelona te spelen.
Maandag 16 van de 20 retour.. want toen ben ik samen met René  Koeman geweest om namens Marathon Noord de reportage te maken en een bos bloemen aan te bieden.

Uitermate gaaf om dit mee te maken.

Op eigen hok zij de jonge duiven inmiddels opgeleerd tot en met 35 kilometer. Bij de laatste keer een gewonde terug welke een roofvogel aanval heeft overleefd...
Ik had ze willen inkorven op Meer maar het weer stond mij niet aan en daar heb ik gelijk in gehad. Slecht verloop met her en der toch wel behoorlijke verliezen. Nu gaan ze met de Kuststrook mee naar Roosendaal. En dan hopelijk mee naar Duffel een paar dagen later.
De jaarlingen gaan naar Chateauroux as weekeinde, de verplaatste nationale vlucht maar dan zonder Afdeling 10 (zijn die nu de weg kwijt of.....) en de wilde bond van de uitgesloten liefhebbers welke weg moesten bij Afdeling 5 en niet terug wilden naar afdeling 12... We kunnen ook gewoon de PBNL oprichten... Postduivenbond Nederland... alle afdelingen erin en de NPO uitsluiten...
De oude duiven welke terug zijn gekomen gaan of allemaal naar Cahors, of ik splits de groep om er een paar op Narbonne ZLU te spelen en een paar op Cahors middaglossing. Daar wordt nog over nagedacht...

Op het kweekhok is de selectie ook gestart. De Schermer Barcelona zal daar een plaats gaan krijgen. Voor het kweekhok heb ik ook 4 kleinkinderen van het Zwart Goud gehaald bij Theo Streefkerk. Van deze 4 zullen er 1 of 2 het kweekhok gaan halen. Ik ga ze eerst uitwennen en laten uitgroeien. En dan kijken we wel ergens in Oktober welke naar het
kweekhok zullen gaan. De stamboom is veel belovend, de duifjes moeten zich eerst maar aan gaan passen.

In Bulgarije is in Kalimanci mijn éénhoksrace seizoen ook begonnen. De duiven zitten inmiddels op 140 kilometer en 3 van de 4 zijn nog aanwezig. Nog niet voorin de uitslagen, maar dat is prima. Ze moeten er pas zijn op 500 kilometer...
Van de race in Polen is nog geen opleerprogramma bekend...

Verder nog steeds druk met weekend werk, de site van Marathon Noord en de daaraan gerelateerde Facebook en Twitter berichten, mijn eigen duiven voor hun laatste opdracht dit jaar klaar maken en dan ook nog de vakantie voorbereidingen...

 Week 26-27

Het werd een zwaar weekeinde. Cahors ochtendlossing werd weer tussen de middag gelost. Raar maar waar. Andersom is het volgens de regelementen niet mogelijk, maar men mag dus blijkbaar wel van de ochtendlossing een middaglossing maken. IK heb een mail gestuurd aan de NPO of men gewoon een aantal uren na de lossing bekend kan maken waarom men tot deze oplossing gekomen is. Ik denk dat dit gewoon heel veel onrust wegneemt. Maar zoals altijd taal nog teken van de NPO.

Beste lezer,

Ik denk dat ik niet alleen voor mijzelf spreek. Ik wil graag weten waarom er geen duidelijke communicatie is rondom de lossing van Sector 2 in Cahors van afgelopen vrijdag. Er wordt spontaan besloten om van een ochtend een middaglossing te maken. Andersom mag van de regelementen niet, maar dat is een andere discussie. Ik denk dat het voor iedereen handig is om een duidelijke en goede uitleg te geven hoe men tot deze beslissing gekomen is.

En dan niet 3 weken later, maar gewoon een aantal uur na de lossing. We hebben tegenwoordig enorm snel en goede middelen tot onze beschikking als Twitter , Facebook alsmede de internetpagina.

Het gaat mij niet om het feit dat het gewoon een echte zware fondvlucht is geworden, maar gewoon om de beslissing an sich.

Dus graag enige uitleg omtrent deze lossing zal zeer goed worden ontvangen in het westelijke land.

Waarom wordt er zo moeilijk gedaan omtrent dit soort beslissingen. Eerlijk en open is beter dan achter gesloten deuren en ingehaald worden door roddel en achterklap.

Met vriendelijke groet

Arjan van Gent

1264-1379


De moderne tijd heeft bij de NPO nog geen intrede gedaan en men leeft nog steeds in en ivoren toren.
De duiven van Pau hebben gewoon een 300 km in de regen gezeten en die van Cahors hebben ze lekker ook die regen in gestuurd. Jammer maar ja. In het inkorfcentrum was het 'savonds dicht, in de afdeling niet. Dus heeft men bij ons zaterdagavond gewoon uitgeslagen. Toen had ik er 1, de volgende ochtend nog 1 en 'savonds nog 1. Toevallig gisteren nog eentje, dus nu 4 duiven thuis.
Vierzon 14 mee en 11 terug. Prima zware fondvlucht voor de jaarlingen. Dit weekend maakte bij mij veel duidelijk. De duiven die er niet meer zijn, is allemaal verklaarbaar. Vierzon 2 uit 1 koppel. Ik was met 4 jaarlingen uit dit koppel begonnen en alle 4 zijn nu verdwenen. Verder verloor ik een geblesseerde duivin, welke ik weer had ingespeeld.
Aan de andere kant had ik een opgevangen doffer mee welke ik ophaalde in Minnertsga in het centraal hok mee. Deze was er gewoon weer. Ook een aangevlogen duivin was er ook weer. En een duif die na een week weer terugkwam, ingespeeld en terug.
En van Cahors... ja, laatste kans duiven welke het dus gewoon niet gedaan hebben. Een fondhok in opbouw...

Zaterdag even bij Cees geweest die een 3e nationaal bij de jaarlingen en een 10e nationaal bij de ouden had op Agen. De duiven kwamen echt heel goed daar in Castricum en de rest van Noord-Holland natuurlijk.

Bij de kwekers zijn alle jongen naar de nieuwe eigenaren. Dus rust is hier het devies. Een keer overbroeden, lekker even geen jongen voor de duiven.

De jongen zijn afgelopen zaterdag naar Sloten Wielerbaan geweest. Voor mij 25 kilometer en dat ging prima. Om een uur of half 3 gelost en ze kwamen prima naar huis.

De jaarlingen zijn naar Roosendaal geweest en die waren er ook zo weer, ondanks de dichte bewolking en regen.

Al met al zware weken voor de duiven en liefhebber. Ik heb mijn zonuren wel weer gehad ;-)
Het schijnt warm weer te worden en ik ben benieuwd of Chateauroux doorgaat as weekend. Ik hoop van wel, want dan kunnen de jaarlingen daar mooi op mee.

Week 23-25

De vliegers zijn de afgelopen weken naar Morlincourt, Roosendaal (zondag) en de jaarlingen naar Pont Snt Maxence geweest. Vanavond is het inkorven voor Cahors en daar gaan er 10 op mee. 9 twee jarigen en een 4 jarige. Deze laatste heb ik niet op St.Vincent gespeeld omdat ik 1 duif inkorven te weinig vind. Van Morlincourt kwamen ze erg goed, van het karretje als verwacht en de jaarlingen kwamen vanuit Pont Snt Maxence ook prima. Ook de doffer welke ik ophaalde bij Bram Wassenaar en de duivin die een week later kwam deden het goed. Dus alle jaarlingen gaan donderdag de mand in op veldtocht naar Vierzon, voor mij 620 kilometer. Gaan we eens kijken hoe ze het er vanaf brengen.
9 van de 10 gaan voor hun eerste grote opdracht. Ze hebben vorig jaar meerdere dagfondvluchten gehad met zwaar weer en dit jaar heb ik ervoor gekozen om ze kilometers te laten maken op de vitesse/midfond. totaal meer dan 2000 kilometer voorbereiding gehad en nu mogen ze zich gaan bewijzen. Ik hoop op een aangenamen verrassing. Ze moeten het kunnen !

Bij de kwekers gaan deze week denk ik de jongen weg voor mijn clubgenoot. Dan is het kweken voor deze duiven klaar. Alleen de gekoppelde Engelse doffer heeft twee jongen liggen welke ik net heb geringd. Dan is het echt klaar, meer dan 60 ringen gebruikt. Meer dan 20 duiven voor anderen gekweekt. Nu maar eens een ronde of 2 geen jongen.

De jongen zijn geënt tegen Paramixo en gekwast tegen pokken. Dan is dat ook weer achter de rug. Ik ga beginnen met ze op te leren. Stappen van 15,25 en 35 en dan moeten ze klaar zijn voor de container. Ze vliegen als een speer, er is een groep van een stuk of 20 die het presteert om gewoon 2 tot 2,5 uur te viegen.

Eergisteren op bezoek geweest bij een levende legende in de duivensport. In Buggenum zijn Ed en ik bij Jan Theelen geweest om een tweetal bonnen te verzilveren. Van het voorjaar nog een open hart operatie gehad en nu weer fit. Een vroege duif van St.Vincent gedraaid en 2de duif zonder chipring en bloed aan de poot terug. Vol vuur en nog aankopen gedaan met de hoop om de kolonie te versterken. Nog steeds doen de bierviltjes van Lindeboom dienst als notitiekaartjes op de broedhokken. Als ik op mijn 83ste nog steeds op deze manier duivensport kan bedrijven, dan ben ik heel blij. Het was een groot genoegen.

Week 20-22

Drie weken duivensport.

Peronne werd een hele snelle Zuid-westen wind vlucht. Den Bras pakte 1 en 2 in de hele afdeling wat toch een knappe prestatie is. Bij mijzelf 4 afwezigen deze vlucht. 4 jaarlingen welke blijkbaar zijn doorgeschoten. Na een week komt er een duivinnetje terug welke nergens heeft binnengezeten. Deze gaan we dus over een paar weken weer invoegen in de vliegploeg. Ze heeft eerst een paar dagen in quarantaine gezeten met de nodig voorzorgsmaatregelen. Nu traint ze al weer mee met de duivinnen.
Daarna de uitgestelde vlucht van Pont Snt Maxence. 390 kilometer en de duiven kwamen super. De 3 nachten mand heeft er denk ik voor gezorgd dat de jaarlingen hebben leren drinken in de mand, want de regelmaat bij thuiskomst juist van deze jaarlingen was geweldig. Wel raar dat juist de 4 van de 2 jarigen als laatste kwamen.
Deze week zijn alle vliegers naar Feluy geweest. Niet naar Chateaudun want de verwachting bij mij was dat het weer uitgesteld zou worden. En 6 dagen mand in 10 dagen tijd is wat overdreven. Ik heb tijd, want de 2 jarigen gaan pas de mand in voor hun echte vlucht op Cahors. Ik twijfel nog over sT.Vincent, maar dat ligt meer aan het te verwachten weer op deze vlucht. Onervaren 2 jarigen ga ik niet spelen op deze vlucht.
Van Feluy kwamen ze ook weer geweldig af. Snelle aankomsten, vlot achter elkaar en helaas 1 duivin die ik nog mis. De drie herintreders (3x een verwonding) zijn ook weer retour.

Ook heb ik deze weken nog een duif opgehaald bij het centraal hok in Minnertsga. Ik kreeg de opvangkaart op vrijdagmorgen en doordat ik vrij was kon ik gelijk de duif ophalen. Ook deze doffer heeft in quarantaine gezeten en zal weer worden ingepast. Dit centraal hok is geen groot centraal hok maar wel super georganiseerd. Aardige nuchtere Fries als eigenaar.

Deze week gaan de duiven naar Morlincourt als er een goede kans is dat ze gelost worden zaterdag. Daarna gaan ze de week erop naar de dagfond en de vitessevlucht gesplitst.

Bij de kwekers liggen de laatste jongen. 1 koppel is nog voor mijzelf. De rest gaat naar een bonnetje en een clubgenoot die graag wat meer overnacht wilt hebben. Dit doe ik graag.
De éénhoksrace jongen zijn afgeleverd en de vader van de grijzen heeft een ander huis gevonden. De duivenmarktplaats advertentie kon heel snel weer verwijderd worden. De duivin heb ik gekoppeld op een doffer van Louella en de eerste eieren liggen eral. De doffer heeft en echt Aarden Goudoog en is goed gebouwd en in balans. Volkens bloed en True Gritbloed. ben benieuwd.

Ik ga nog een Engelse doffer invoegen in het kweekhok. Dat doe ik als de jongen gespeend zijn. Deze doffer is een dubbel kleinkind van True Grit een prachtig exemplaar.

De jongen beginnen nu echt te toeren. De eerste 20 gaan heel erg hoog en gaan als een speer. De tweede groep begin een koppel te vormen en wil graag naar de hoge groep toe. Een mooi gezicht. De jongen worden over een week of zo ge-ent tegen Paramixo en pokken en daarna 3x opgeleerd. Dan gaan ze 3 tot 4 keer met de vereniging mee.

Ik hoorde gisteren trouwens een mooie theorie. Doordat het nog koud is vliegen de duiven in lagere luchtlagen en daardoor zijn er meer gewonden. De duiven vliegen op de vluchten dus op een gevaarlijkere hoogte dan als het warmer is... zit wellicht wat in....

 week 18-19

Ronquieres werd Asse/Zelik voor de duivinnen en dat liep prima. Zondags was het kl..e weer voor de duiven dus de doffers niet naar Roosendaal. Die zijn de week erop dus naar Quievrain geweest en de duivinnen zelf naar De Lier gebracht op 4 mei, want de zondag was weer... niet echt best.
De duivinnen kwamen prima uit Zelik, de doffers minder goed uit Quievrain. Erg schrikkerig en veel gaten. Jammer, maar ze moeten het toch eens leren. Als alles goed gaat gaan ze komende week naar Peronne met een vrijdaginkorving. Prima... alleen het is het moederdagweekend, en dat betekent.. slecht weer op zaterdag en uitstellen naar de zondag. Kijkt u het maar na, het is bijna alle jaren zo. Maar we gaan het zien.
Zo loopt de voorbereiding lekker door. Kilometers maken voor de duiven. En het leren van het weduwschap.

De constateerplanken hangen, het systeem staat weer in zijn kistje en alle connectors zijn weer ingespoten met contactspray. De ringen zijn gekoppeld en zitten reeds om de pootjes. Elk jaar na de vluchten haal ik alles eraf, laat de kabels hangen. Ik pak de stekkers in plastic zakjes en de rest gaat lekker allemaal naar binnen. 1 keer alles aansluiten voor het hele seizoen. Mijn SMS mobiel via Bluetooth koppelen en ik heb er het hele seizoen plezier aan.

De jongen voor de laatste éénhoksrace groeien goed. Twee mooie ooievaars en twee zwarten. Deze gaan naar Polen. Daarna gaat de Ooievaar van Loon doffer eraf en koppel ik een Engelse doffer op de duivin. Een mooie inteelt naar True Grit. Trillende spieren en een patser tot de met. De jongen uit Ameland zijn ook gearriveerd en zijn al buiten geweest. Zaterdag in West-Friesland nog twee jongen halen en dan zit het hok van de jongen vol, tot bijna overvol.
Ik heb rond Hemelvaart een paar dagen vrij en dan kan ik mooi eens kijken welke jongen er nog zitten en welke niet. Gelijk allemaal een luisdruppeltje geven en het hok schoonmaken. 3 vliegen in 1 klap. Als er eentje mij niet aanstaat zal deze verdwijnen. Gelijk eens kijken hoe ze uitgroeien.

En dan.. ik kan er niet omheen... het NPO bestuur. Die zullen er niet lang meer zitten. Zeker niet het beroepscollege. Ook de besturen van afdeling 5 en 12 zijn hier natuurlijk debet aan. Ik had ze allang met de koppen tegen elkaar geslagen. 1 afdeling in Zuid-Holland is prima, maar zoals altijd zijn er oude sentimenten en belangen. Nu zijn de liefhebbers de klos. Ze zullen vast wel vliegen, maar wat een geleuter. In het seizoen allerlei besluiten terugdraaien en mensen weer van afdeling laten veranderen. Wat een onzin ! Toch verwacht ik dat er een paar grote liefhebbers de koppen bij elkaar gaan steken om deze ellende te voorkomen. Er zijn teveel commerciële belangen in het spel in Zuid-Holland. Geen kampioenschappen en vluchten betekent minder inkomsten voor mannen als Verkerk, de Bruijn, Bosua, van der Merwe en anderen.

Laten we hopen op veel wijsheid in Zuid-Holland en Veenendaal. Alle besturen zijn er om de sport te dienen en niet om de sport kapot te maken.

 week 16-17

Dit is dan de eerste die zal worden geplaatst op de pagina van de Marathon Noord. Ik ben gestart met het bijhouden van de internetpagina en probeer iedereen op de hoogte te houden via Twitter en soms Facebook. Goede organisatie met een goed concept. We moeten alleen nog even praten over het verschuiven van de grens voor deelname van een aantal jaren terug..... De mensen die mijn humor kennen weten of ik het meen of niet.

Ik schrijf deze week al een jaar of 7 en publiceer deze op mijn website. Ik hoor her en der dat ze goed op de hoogte zijn van mijn reilen en zeilen, dus dan moet men de week gelezen hebben... Voor de nieuwe lezers.. welkom.

Bij de kwekers ligt de tweede en bij sommige koppels als de derde ronde jongen. Een extra schotel doet wonderen in een broedbak. De tweede ronde houd ik nog zelf, de derde ronde gaat weg op bonnen en naar andere verplichtingen. Ze groeien wederom super. Ik heb gekoppeld even na de kerst. Op deze manier kunnen de eerste twee ronden mooi mee met de jonge duiven vluchten.

De vliegers hebben inmiddels Roosendaal gehad met de kar van Ron. Daarna gescheiden, de doffers de week erna naar Duffel en de duivinnen wederom naar Roosendaal. Volgende week gaan de duivinnen naar Ronquieres en de doffers naar Roosendaal. Op deze manier hoop ik dat ze het weduwschap gaan snappen en begrijpen. De jaarlingen hebben als jong een vlucht of 3 gehad en die hebben het altijd moeilijk in de eerste weken. Tot nu toe vallen de verliezen erg mee en dat zijn dan ook nog duiven die als jong ook al een keer zijn weggebleven of opgevangen zijn geweest. Dit is natuurlijk jammer, maar ik heb ook welleens dat ze "eroverheen groeien". Dus dan zetten ze het compas recht en krijgen ze meer trek op het hok door een nest of langer verblijf.
De duiven trainen prima, zelfs in de eerste week op weduwschap. Ik heb er wel eentje met een spierblessure, maar die is wel aan de beterende hand.

Bij de jongen worden dus nog steeds jongen bijgezet. Er komen er nog 3 van Ameland, 2 uit West-Friesland en dan zitten we vol denk ik. Later nog een paar uit Buggenum.

Afgelopen zondag ook het tweede koppel ingeleverd voor de eenhoksrace in Kalimanci. Nu nog 1 keer naar Lopik voor een levering van 4 voor een race in Polen. Dan ben ik klaar met de eenhoksrace leveringen. Ik doe er aan 2 mee, allebei via Travipharma. Geen hoge inzetbedragen en prijzen, maar daar gaat het dus niet om. Gewoon meedoen onder andere omstandigheden.

Verder begrijp ik dat de onzekerheden van het overnachtprogramma nu ook verleden tijd zijn. De sectoren 2,3 en 4 zijn weer gelijk geschakeld wat de 3 Marathon Noord vluchten. Hier in Sector 2 drie keer Cahors op het programma. Daarnaast nog Agen, St.Vincent en Tarbes.

De komende weken even mijn EC planken weer ophangen, systeem aansluiten en de ringen van de jaarlingen laten koppelen op de vereniging. Ik ben daar altijd wat laat mee, want waarom al die stress aan het begin van het seizoen. De computerploeg heeft het nu ook wat rustiger en kan dat mooi bij het inkorven even regelen.

Succes de komende week en tot de volgende !

week 15

Zo, de kop schijnt eraf te zijn. Vliegseizoen 2015 is begonnen. Althans voor sommigen. Vrijdagavond op de club geweest om mijn entlijsten en hoklijsten in te leveren. Het was nou niet echt druk. Velen vinden denk ik de start van het seizoen vroeg of te wel te vroeg. Zondag even naar de compuclub geloerd voor de uitslagen en dan zie je dat er verenigingen niet de moeite nemen om alles te testen. Dat wordt dus feest volgende week op de eerste officiële vlucht. Computerploegen die niet meer weten hoe het moet, gestreste vitessemannen die scheldend het lokaal weer verlaten. 

Zelf heb ik de duiven ook weg gehad naar Sloten en dan wel zondag aan het begin van de middag. De koers in Vlaanderens Mooiste was nog niet ontploft en ik kon even makkelijk op en neer. Door de lucht is het ongeveer 25 kilometer. Ze hadden een mooi koppeltje witten opgedoken en die kwamen mee en vertrokken weer toen die van mij op het hok vielen.

Iedereen is wel wakker naar ik begrijp. De wildgroei van teletekst uitslagen is door de NPO neergehaald. Dat hadden ze al in Oktober 2014 gedaan maar bnu wordt men wakker. Alleen nog nationale vluchten krijgen teletekst uitslagen. PRIMA !! De wildgroei om elke afdeling een vitesse en een midfondvlucht op landelijke teletekst te zetten was ook idioot. Dat iedereen er nu pas over valt is redelijk laat. 6 maanden na dato even klagen...

Dan zijn er verenigingen met veel vitessespelers die het aantal duiven willen opkrikken door de marathonmannen te verplichten hun duiven in concours te zetten. Dus alle duiven over de antenne. Of erger nog, elke week nieuwe gummiringen. Over concoursvervalsing gesproken. Er zijn marathonmannen die voor de eerste keer hun klok gebruiken met de eerste marathonvlucht. het argument wat trouwens gebruikt wordt is dat dan de mindere liefhebbers ook een prijs kunnen spelen is KUL. Het gaat gewoon om het feit dat er een 1e gespeeld wordt tegen 600 in plaats van 300 duiven. Want dat staat op de uitslag. En dat verkoopt beter... Dat die 300 invliegers nooit meedoen aan het councours maakt ze nietes uit. Als ze de mindere liefhebbers een prijs gunnen moeten ze na 30% van hun duiven gewoon de klok uitzetten of de module eruit halen. 

Gun iedereen zijn spel en vreugde en laat iedereen in zijn waarde. En zorg niet voor meer werk, meer kosten door iemand iets te verplichten wat hij/zij niet wilt.
Vroeger zat ik in een vereniging waar elke duif werd beoordeeld of deze wel in de mand mocht. De hardspelende liefhebbers wilde dan niet in de mand zitten bij vieze liefhebbers (lees de mindere goden of droge mest fondliefhebbers). Dit schijnt nog steeds in sommige clubs te gebeuren. Ik heb van een geval gehoord dat dit ook weer plaats vindt. Alles over de antenne en door de keuring. En maar klagen over de leden die weglopen. Of men wil deze leden graag kwijt...

Op donderdaginkorvingen prima. Lekker over de antenne en dan gelijk de klok weer afslaan. Dan hoeft zo'n liefhebber niet verplicht naar de vereniging op zaterdag. Maar op vrijdaginkorvingen... gewoon invliegmanden klaarzetten en lekker laten inkorven. Doen wij al jaren bij ons en gaat prima.

Op mijn eigen hok zijn de oude duivenhokken weer schoon onder de roosters. De duiven vliegen nu dik 45 minuten wat prima is. Ze zijn een keer weggebracht. Verder doen de jongen het goed. Die fladderen en vliegen rond. Ik denk dat ik er 1 of 2 kwijt ben van het hok af, maar ik tel ze niet. Dat zie ik over een 2 tal maanden wel. Dan ga ik door het hok heen, krijgen ze allemaal een druppeltje en schrijven we alles op.

De koppels gaan komend weekend uit elkaar. Dan is de tuin ook klaar. Cor de hovenier komt 3 dagen de tuin even strak maken. Ophogen, nieuwe vlonder en dan kunnen we er weer tegen.

En dan het gesprek met die mooie organisatie in de duivensport. Dan was prima. Ik ga het doen. Wat en bij wie? Daar wacht ik even mee totdat zij dit gaan communiceren!.

week 13 en 14

Wat een weer dit weekend. Regen, wind het lijkt wel maart. De ene week prachtig weer met koude nachten en nu nat weer met ook koude nachten. En de Belgen maar concoursen aflassen. Wie gaat er ook vliegen met dit weer?

Hier komen de duiven nog steeds onregelmatig buiten. Ik heb op dit moment de vlag een 30 minuten hangen en dat is lang zat. Ik heb bij de vliegers de eieren weggehaald en laat ze nog 1 keer op eieren komen. De traditionele geelkuur hebben ze ook weer gehad. Als de eieren een dag of 10 zijn gaan ze uit elkaar. OOk de duivinnen die dan nog niet gelegd hebben en dus wat langzamer zijn, die gaan dan ook naar het duivinnenhok. Maar tot nu toe gaat alles prima. Het rode Theelenkoppel is wel op de eitjes blijven zitten en deze zijn bevrucht.
De jongen dartelen lekker rond en de Engelsen in dat hok doen het ook goed. Wel een doffer gepakt door een kat in Wormer.. Ik denk dat de roofvogel deze linksvlieger gepakt heeft en heeft meegenomen. Jammer, maar ik kan hier weinig aan doen. Ik heb er nog 7 en die gaan we in mei lekker opleren. Een paar keer kort, dan een paar keer Amstelveen en dan zien wat er van komt. Er zitten er twee tussen die ik heeeeel mooi vind. Allebei met Tru Grit en Braveheart bloed erin. Trillende spieren en super gebouwd. Wellicht koppel ik deze op elkaar.

Ook heb ik de eerste twee duiven ingezet voor Kalimanci. De volgende twee zijn nu een dag of 16 en die gaan op 19 april weg. Het volgende koppel eieren ligt er alweer en die zijn voor de derde zending. Ik had een éénhoksrace in Polen gepland. Die kan ik ook nog in Mei inzetten.

Bij de kwekers gaat alles gewoon door. Het voer gaat erg hard en de jongen groeien prima. Zitten weer een paar mooie exemplaren bij.

Bij onze voorzitter twee bonnen verzilverd. Kreeg 3 jongen mee, ze waren wat jong, maar het lijkt erop dat ze zich hebben aangepast aan mijn jonge duivenhok. Meestal vind ik het beter om jongen van een dag of 30 in te passen. Deze eten al en zijn even weerbaarder in het hok. Ze moeten toch aan hun eten komen. Wetende dat er ook nog 12 oude duiven in het hok zitten, moetenn ze al van wanten weten. Nu scharrelen ze nog een week of twee door het hok voordat ze naar buiten gaan. Als ze wat ouder zijn is dit korter en hebben ze geen dip.

Deze week gaan we de oude duivenhokken weer schoonmaken onder de roosters en het duivinnenhok klaar maken. Even de stofzuiger erdoor en het windbreekgaas schoonmaken. Lekker even met de chloor erdoor. Als de duiven worden gescheiden, dan krijgen ze ook een luis-worm druppeltje op het borstvlees.

En als het weer wat knapper wordt zal ik ze een aantal keren wegbrengen. Ik denk maximaal een keer of 3. Dan gaan ze of met de vereniging mee of met de kar naar Roosendaal. In het begin zal dit om en om zijn, dus de doffers met de vereniging mee en de duivinnen op zondag naar Rooosendaal. De week erna andersom. En na een paar weken moeten ze het weten en dan gaat de hele ploeg mee.

Deze week ook nog een afspraak om wellicht wat te gaan doen voor een mooie organisatie in de duivensport. Eerst even praten om te zien hoeveel werk het is en of er een klik is.

Hierover hoort u een volgende keer.

week 11-12

 De weken vliegen voorbij. Op de vrijdag voor de beurs heb ik alle duiven ingeladen en naar Kockengen gereden om ze daar te enten. Gelijk Pokken en Paramixo enting. gevraagd om de officiële lijst, want die moeten wij hebben van de vereniging. Een Compustam uitdraai met handtekening is weer niet voldoende. Al meldde de entende assistent dat zij dat altijd zo deden, gewoon een Compustam uitdraai, pootje erop en klaar. Toen ik aangaf dat onze vereniging persé de zileren zegels e.d. erop wilde hebben moest hij hard lachen. Ik heb de formulieren gekregen natuurlijk em kreeg als advies om de uitdraai van Compustam erover te plakken en dan te kopiëren. Die liggen inmiddels klaar voor de vereniging.

 Na op Zaterdagmorgen gewerkt te hebben waren mijn Pa en ik om 1400 op de beurs in Houten. Ook toen was het nog heel erg druk. De beurs was groter dan normaal en ik denk dat de standhouders zeer goede zaken gedaan hebben. Er zijn er natuurlijk altijd die weinig belangstelling hadden. Toen wij de beurs verlieten waren er al liefhebbers die bijvoorbeeld alle jongen reeds verkocht hadden. Die zullen ze wel tiptop in orde gehad hebben en niet zo vanuit het nest op de beurs. De buitenlanders moeten ver reizen en hebben liever jongen van 30-35 dagen. En ook de prijzen die sommigen vroegen... Als jij jongen van 100-150 euro wilt verkopen, zullen deze niet hard gaan. 

De roofvogelstop ging als zoete broodjes over de toonbank voor de beursaanbieding en ook de Marathon Noord had goede aanloop. Zelf heb ik een nieuwe opleermand gekocht voor 20 euro bij mijn Poolse leverancier. 20 euro... das geen geld. Verder veel mensen gesproken.
het jong opgehaald bij de Combinatie Hilferink die ook bijna door de jongen heen waren. Daar gingen vooral de Heremansen hard. Ook weer normale prijzen en dat is volgens mij de sleutel.

 In deze weken heb ik de oude duiven regelmatig los en ook de jongen zijn al een paar keer los geweest. En met regelmatig is dat eens in de 3 dagen of zo. het moet niet mistig zijn, ik moet op tijd thuis zijn en dan moet ik nog de keuze maken tussen jong en oud. Maar ik krijg ze wel in conditie voordat de vluchten beginnen. Ze zijn prima op gewicht en gezond. De vliegers zitten bijna allemaal op eieren. Als dat zo is, haal ik deze allemaal weg en mogen ze nog een keer leggen. Dan gaan ze na 10 dagen op weduwschap.

 Bij de kwekers zitten de kwekers of op jongen van de tweede ronde of op de eieren van deze ronde. De kweek gaat als een speer. De derde en vierde ronde gaat naar de bonnen en naar liefhebbers die ik wat beloofd heb.

 Ook heb ik mijn eerste bon van 2015 verzilverd. Bij Harrie in de Wieringerwaard heb ik twee mooie duivinnetjes meegekregen. Hij heeft een prachtige stam met duiven en ik ben er blij mee.

 Verder wil ik het niet meer over onze afdeling hebben en dan specifiek het bestuur. Er zit nu een voorzitter die weg zou gaan, maar niet gaat en allemaal ja-knikkers om zich heen verzameld heeft. De ledenvergadering moet gewoon dit bestuur eruit gooien en een nieuw bestuur benoemen. Maar de gang zan zaken is dermate in de tijd uitgesmeerd dat het nu te kort voor het vliegseizoen is en deze non-bestuurders blijven zitten. Gelijk in September een ledenvergadering benoemen en eruit met die hap.

 Doe ik het toch.... mmmmmm

 Week 9-10

Zo net terug uit Zurich. Ik heb daar een weekend gewerkt van vrijdag tot en met maandag. 

Op de zondag vrije tijd, dus de stad gezien. Mooie stad, typisch Zwiters dus schoon, goed openbaar vervoer, veilig en duur.

De jongen in het kweekhok liepen al op de grond, dus het werd tijd deze te spenen. Ik heb op donderdagavond de vliegdoffers en duivinnen bij elkaar gelaten, alle broedhokken open gezet en ze de vrijheid gegeven. 1 koppel heb ik apart gezet in het weduwduivinnenhok. Dit rechtstreekse Theelenkoppel wilde ik persé op elkaar hebben. De doffer is een vliegdoffer dus vandaar dat ze op het vlieghok zitten. De Engelse doffers heb ik in het jonge duivenhok gedaan. Zo zijn ze het weekend doorgekomen. Maandagavond thuisgekomen en op de dinsdag een blik in het hok geworpen. De jongen gespeend, de koppels opgesloten welke gevormd waren. En het Theelenkoppel was aangelopen. Totaal dus 12 van de 18 koppels hadden elkaar gevonden. Dus de overige 6 'savonds bij elkaar opgesloten en in elke afdeling 1 broedhok open gelaten. Vanavond ga ik kijken wat er nu allemaal echt is aangelopen. Wederom even de nummers noteren en kijken of het klopt. Indien nodig koppelen we nog wat om en dan gaan we alles uitwennen.

De jongen van de kwekers zagen er prima uit. Die zijn dus niets tekort gekomen !

As weekend wordt het een heerlijk druk weekend. Zaterdag werken en voorjaarsbeurs, zondag viert mijn schoonmoeder haar 70ste verjaardag uitgebreid, dus dat wordt bijna de hele dag opzitten... iets waar ik een hekel aan heb, maar ja...

Op de voorjaarsbeurs moet U langsgaan bij Dirk Veldhuis met zijn Roofvogelstop. Stand 252 is the place to go! Meerdere liefhebbers gebruiken de stop, maar ook bijvoorbeeld kinderboerderijen. Zeer tevreden gebruikers !!!

 

  












Week 7-8

De jongen op het kweekhok groeien super. De laatste 3 van de eerste ronde heb ik geringd na thuiskomst uit Lissabon. Ik ben daar geweest voor mijn werk en heb ook nog even van de zon kunnen genieten. het koppel wat onbezette eieren had, heeft nu wel zijn best gedaan. De eieren zijn donker, dus dat ziet er goed uit. Het koppel met de stuk gezeten eieren heeft weer gelegd. Bij de koppels met 1 jong heb ik reeds een schotel bijgezet. Op deze manier gaat de doffer veel eerder drijven en heb je eerder weer jongen voor de tweede ronde.

Ik heb ook wat plannen gemaakt voor de eenhoksraces. Van de eerste ronde gaat er van mijzelf 1 jong naar toe. Op de voorjaarsbeurs mag ik een jong ophalen bij de combinatie Hilferink uit Zutphen, dus deze gaat ook naar Bulgarije. Dan gaat ook de tweede ronde van het koppel 2 daar naar toe. De derde en hopelijk 4e ronde kan dan nog naar een eenhoksrace in Polen, want daar is de inlevering tot 31 mei mogelijk.

De vliegers ga ik deze weken voorkoppelen. Ik laat de doffers en duivinnen samen en dan noteer ik welke koppels er ontstaan. Dat doe ik twee keer een weekend en dan zijn meestal 60-70% al gekoppeld. Ze hebben dan ook een broedhok opgezocht en ook dat noteer ik. De Engelse doffers zullen hier niet aan deelnemen. En ik ga 1 koppel gedwongen koppelen, want daar wil ik jongen van. Dat wordt een rood rechstreeks Theelenkoppel. Dus dat staat op stapel voor as weekend, het is niet voor niets Valentijnsdag. Ik koppel de vliegers ergens begin maart, dan 10 dagen eieren en dan op weduwschap. Op deze manier kan ik de doffers en duivinnen goed invliegen en aan het weduwschap laten wennen. Ik kan ze dan nog ergens begin mei nog een keer op eieren laten komen, maar dan is alles al wel ingevlogen.

Richting voorjaarsbeurs ga ik trouwens dit jaar erg laat op de zaterdag. 'sMorgens werken en dan 'smiddags even naar de beurs. Ik wil nieuwe opleermanden hebben. 

Week 4-6

In deze weken 2 bonnen gescoord van Jan Theelen. Ik ben daar nu reeds twee jaar geweest. De eerste keer met mijn vader en de tweede keer met Ed. Hij wilde nog een keer en dus heb ik nu twee bonnen. Ik ben benieuwd wat de Theelenduiven bij mij gaan doen. Ik heb nu 2 rechtstreekse op het vlieghok, 2 halven zelf gekweekt. Lekker ergens in Mei naar Buggenum om lekker even te melken daar.

Op het kweekhok zijn de eerste 10 jongen geringd. 1 koppel was gier en deze hebben reeds net weer gelegd. 1 koppel was slecht bebroed en kwam dus niet uit. Deze duivin gaat deze week weer leggen. 1 ei van een koppel was niet bevrucht en 1tje was er stukgezeten. De jongen groeien prima.

Grappig om te zien dat er heel veel belangstelling was voor een kolonie duiven uit Genemuiden. Na strenge selectie werden er een dikke 300 duiven aangeboden en er komen er nog een dikke 100. Natuurlijk heeft deze man super gepresteerd, maar veel liefhebbers vergeten ook de toewijding die Arjan Beens gehad heeft om zijn duiven tot deze prestaties te doen brengen. En dat zullen de meesten van de kopers niet op kunnen brengen denk ik.
Op Facebook wordt je op het moment doodgegooid met mensen die er allemaal toppertjes gehaald hebben. Ik ben benieuwd hoeveel er daarvan weer op internet staan over een jaar of 2-3. Bij Leo Heremans zag je hetzelfde fenomeen.

Ook was op facebook te lezen over de Roofvogelstop van Dirk Veldhuis. Ik denk een mogelijke oplossing voor een gedeelte van het probleem. Zijn uitleg is helder en lijkt erg logisch. Er is al veel belangstelling getoond voor deze uitvinding.

Verder is er op het gebied van de duiven weinig gebeurt hier in West-Knollendam.

 Week 1 - 4


Wederom erg drukke weken. Op het werk is het gewoon lekker druk en daar houd ik van. Ik heb liever iets te veel te doen, dan te weining. Het nadeel is wel, als er dan spoedjes tussendoor komen dan is het feest. Verder hebben we een erg druk bezochte tentoonstelling gehad. Weinig duiven helaas, maar wel erg gezellig. Ik had er zelf twee kwartetten op staan en drie duiven daarvan kregen de vermelding EV, wat eervolle vermelding betekent. Deze miste dus net hun prijs. Maar ik was toch tevreden. Ik had er een mooi rood kwartet staan en een mix kwartet. Ik ga altijd een uur voor inkorving door het hok en zoek ik ze bij elkaar. Niet moeilijk doen, gewoon kijken naar bouw, foutjes in de veren en platte koppen. Daarnaast waren alle duiven prima op gewicht, dus die bottle neck had ik gelukkig ook niet. Maar een zeer gelsaagde tentoonstelling dus.

Verder ben ik in deze weken op bezoek geweest bij een liefhebber waar ik een bon van had gekocht. Ik was er van overtuigd dat het ging om een jong voor 2015 en de liefhebber in kwestie had een jonge duif van 2014 beschikbaar gesteld. Ik mocht kiezen tussen 2015 en 2014 en heb dus na beraad gekozen voor de lichting van 2015. Een schitterende stam met duiven welke allemaal verwant waren aan elkaar. Een liefhebber uit mijn afdeling met meerdere teletekstplaatsen en op een langere afstand. Ik ga graag de jongen tzt ophalen. Ook heb ik nog twee bonnetjes van one voorzitter gekocht. Een mooie kweekstal bezit hij met dagfond en overnachtduiven. Vorig jaar de 3e duif van de Marathon Noord.. nou dan zit er wat. Ik ben benieuwd.

De kwekers zitten allemaal te broeden. na 16 dagen zat alles op 2 eieren en ik ga binnenkort kijken of ze bevrucht zijn. Ik heb her en der mooie donker geworden eieren gezien, dus dat komt wel goed denk ik. ik heb kartonnen broedpannen en met kranten ingepakte pannen. Kijken wat het verschil is. Natuurlijk tabakstelen om mee te slepen.

Ik ben nog een keer door mijn bestand heen geweest en ik heb een duif of 5 opgeruimd. Ik heb heel veel doffers en daar zijn er 3 van verdwenen. en dan twee duivinnen. De vliegdoffers heb ik afgelopen zaterdag weer voor het eerst losgehad sinds 14 september. Een paar vonden het wel heel leuk buiten, maar toch alles weer binnen voor de donkerte en de koude nacht en zondag met heeeeeeeel veel regen en guur weer. Het wordt wat dat betreft weer tijd voor de zomer.

Ook ben ik nog in Koostertille geweest bij de vestiging van van Tilburg uit Baarle Hertog. Mmoie zaak met veel keuze in voer en bij artikelen. Ik was toch onderweg naar de andere kant van het IJsselmeer en dus maar via Friesland gereden.

Komende maanden moet ik veel weekeinden werken, dus het wordt weer aanpassen voor duif en mens.

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

Main Menu Page Content Newsarea