Arjan van Gent, West-Knollendam Passie voor Marathonvluchten

You are here: Home > De Week > 2009

2009

Week 52-53

Ik heb op 23 december de kwekers gekoppeld. Ik moet zeggen, het ging redelijk soepel. Ik had alleen een jong van 2009 gezien als duivin, terwijl het nu een doffer bleek. Erg jammer, want deze had ik juist aangeschaft v oor een beetje lijnenteelt te gaan doen. Nu moet ik weer een nood scenario uit de kast gaan halen. Het is nu eerste kerstdag en ik heb een uurtje over. Mijn vrouw staat in de keuken voor het diner met haar familie en ik mag straks helpen met de drank en dergelijke.� Maar even terug naar de koppeling. Op het koppel doffers na is alles aangelopen. Ik heb beide doffers een echte duivin gegeven en dat lijkt beter te gaan. Reeds een koppel of 8 weet zijn broedhok te vinden Dan is er nog ��n eigenwijze duivin welke nog mis vliegt, maar dat krijgen we er wel uit...
Ik hoop morgen toch een koppel of 9 los te kunnen doen. En dan krijgen ze ook tabakstelen en dan kunnen ze lekker met zijn twee�n hun broedhok gaan inrichten.

�k zal ��n dezer dagen de koppelingen op de site aanpassen. Als dit koppelcircus voorbij is, ga ik de vliegers scheiden. Dat moet nog gebeuren, maar ik koppel pas half maart ongeveer deze vliegers dus de scheiding duurt dan lang genoeg.

Ook de duivinnenkast is bijna klaar. Deze zullen we ergens begin januari gaan plaatsen, en dan kunnen de dames ook aan deze kast gaan wennen. Half januari ga ik nog een weekend naar de grootste duivenshow in Europa, Blackpool. Ik ga met een ervaringsdeskundige groep, dus we gaan het helemaal meemaken. IK hoop dat wat Engelse en Ierse duivenvrienden te treffen. Verder ben ik nieuwsgierig naar bepaalde leveranciers. Ook ben ik nieuwsgierig naar bijvoorbeeld de grootheden in de UK als Louella Pigeon World. Die schijnen daar soms tientallen verkopingen te houden... De fotocamera gaat mee, dus we houden u op de hoogte.

Verder ben ik bezig met een nieuwe website. Ik wil deze graag voorzien van een CMS, dus een systeem dat ik over een update kan doen. Ik zit dan wel aan een stramien gebakken, maar je kan dan weer wel makkelijk zoeken door alle teksten heen bijvoorbeeld. Ik moet de kop nog maken en dan gaan we live.

Mocht ik niet meer voor nieuwjaar berichten, dan wens ik iedereen een gezond en sportief 2010.

Week 49-51

In deze weken van Sint en Kerst zijn de voorbereidingen voor de kweek bezig. Ik moet alleen het kweekhok nog van nieuwe roosters voorzien en dan is dat klaar. Verder zijn we op het duiven-forum druk bezig met de verkopingen van bonnen. Deze vindt plaats aan het einde van het jaar, maar elke dag de biedingen bijhouden, advertenties samenstellen e.d.
Tevens zijn er nog veel meer zaken die daar spelen en tegen kerst hebben we weer een meeting met beheerders.

Ik heb er inmiddels ook nog 5 duiven uitgeselecteerd. Het was even zweten, maar ��n doffer stond mij al maanden niet aan, zo groot, net een duikboot. Groot is niet erg, maar dit was wel heel groot. Verder een late doffer welke nog niets gedaan had, een andere doffer die veelal laat thuis komt en dan nog twee waarvan de ouders niet meer aanwezig zijn. Dus weer 5 minder en, eerlijk is eerlijk, het ruimt op.

Ik heb nog twee duivinnen laten zitten, omdat ik graag geen duivinnen te kort ga komen.
Deze kunnen er altijd nog later uit. Wel laat ik zo veel mogelijk de latere jongen van
2009 vliegen. Nu afgelopen zaterdag heb ik ze er weer uit gehad. Dit is goed voor ze en ook voor de orrientatie, want ze zullen straks gelijk aan de bak moeten.

Ik heb de kwekers ook al 3 uurtjes voorgekoppeld gehad. En ik moet zeggen, dat viel
alles mee. Ik denk dat gelijk 8 van de 11 koppels aanliepen. Het zijn allemaal nieuwe
koppels dus...,
Ik ga de kwekers 10 dagen van te voren bijlichten, zodat ze er qua zonuren klaar voor �zouden moeten zijn. De voerautomaten doen hun werk, dus ik denk dat er slechts 1 of twee te zwaar zijn.

Verder zou ik zeggen, ga eens kijken op www.duiven-forum.nl, het beste forum van Nederland op het gebied van de duivensport. Bij ons mag alles , of bijna alles gezegd worden en worden er geen leden uitgebannen omdat de beheerder ze vies vindt ruiken of eens scheef hebben aangekeken. Kijk eens naar onze schat van bonnen welke erop staan, werkelijk van TOPliefhebbers... kampioenen van Belgi� en Nederland.... waaronder Joop Groenen, Gebr,. Hagens, Comb Verbree, Ceusters, Heremans, Saya, Mevrouw Vink...
Elke week als ik de duivenbladen opensla, zie ik weer bonnennamen die wij in de verkoop hebben...

Tot de volgende...

week 46-48

 

In deze weken ben ik bezig de houtenroosters te vervangen door hardhouten roosters. De houten roosters waren handgemaakt door de hokkenbouwer en deze bevielen totaal niet. Op internet stond er een advertentie van gebruikte hardhouten roosters uit de kippenindustrie. Deze worden uit de kippenschuren gehaald en schoongespoten. Nu heb ik mijn hele hok excl. gang voorzien van roosters voor 60 eurootjes. Ik heb gisteren het eerste hok leeggehaald en de nieuwe roosters geplaatst op balkjes van 44x44 mm. Dus eerst kranten op de vloer, houten balkjes eroverheen en dan de roosters. De komende weken moeten de rest van de hokkken ook gedaan worden. Ondertussen zijn we nog lekker een weekje weggeweest naar Egypte. In the middle of nowhere, El Gouna zaten we lekker in een resort. 32 graden en een lekker zwembad. Buiten van Wanroy Tortels heb ik geen duif gezien ! Wederom heb ik tijd genoeg gehad om weer na te denken over de koppelingen, hoe of wat met koppelen, en scheiden etc etc. Ook de nieuwe DVD van de Koerier gezien. Vooral het voersysteem van de Gebroeders Limburg is speciaal. als U de tijd heeft... zorg dat u dan deze DVD te pakken krijgt en bekijkt. De DVD van Arjan Beens en de van den Berg combinaties was minder spectaculair. Er moeten nog een aantal duiven het veld ruimen. Van 2 of 3 weet ik het al wel, maar daar wacht ik nog even mee. Ze kunnen eruit, wanneer ik zeker ben van de verhouding tussen dames en heren....Ook is mijn pa bezig met de duivinnenkast. het geraamte staat en als hij tijd heeft gaat hij eraan verder.


Week 40-45

Zo, de weken vliegen werkelijk voorbij. Gelukkig, want deze herfstweken zijn nou niet echt mijn favoriete jaargetijde, maar ja. Daarbij komt dan ook nog al die veren, jeetje... wat kunnen duiven ruien. Tijdens mijn vakantie heeft mijn Pa reeds 1/5 van het voer vervangen dioor onkruidzaad. Toen ik terugkwam heb ik de duiven een week op de Karnemelk gehad. Nou, dat ging er best wild aan toe met de dons en de ander kleine veren.

De duiven reageren dus goed op het hok. Ze ruien prima en gedragen zich ook allemaal goed. Ik heb al wel enkele wijzigingen doorgevoerd. De duiven kunnen nu niet meer bovenop de broedhokken lopen. Verder heb ik in de weduwnaarshokken plankjes opgehangen voor de drinkersbak.De roosters komen deze week, dan ga ik hok voor hok de door de hokkenbouwer gefr�belde roosters te vervangen door de goede hardhouten. Als ik dat gedaan heb, is alles gereed. Stroom is aanwezig, licht met daglichtlampen ook. Alleen mijn systeem moet ik nog definitief aansluiten en een plaatsgeven. ook ben ik nog op zoek naar een duivinnenkast. Een vorm dat ik de duivinnen kan opsluiten (met twee deuren) en dan ik deze kan openzetten voor de kweekduivinnen als zij worden gescheiden. Ik moest in Zevenhuizen daar dik 400 euro voor neertellen.... nou in nog geen 400 jaar.

Dus Hoktechisch gaat alles goed. OOk de aangeschafte spoetnikken voldoen. Duiftechnisch gaat volgens mij ook alles OK... de duiven ruien als speren, ik moet alleen nog een definitieve selectie maken. Er moeten er nog een stuk of 6 uit. 2 zijn er zeker en over de laatste 4 moet ik nog even een ei over leggen. As weekend lekker geen duivenzaken aan mijn hoofd, ook de eerste week van November ben ik er niet. Dus ik mis de marathon Noord uitreiing en de nationale Manefestatie. Ik had daar mooi kunnen kijken naar mogelijke oplossingen, maar ja.... nu is mijn Pa aan het rekenen.

Verder heb ik 4 mooie 60 liter tonnen gekocht, waarin ik mijn voer kan bewaren. Deze plastic tonnen zijn gebruikt voor het vervoer van zeep en zijn schoongemaakt voor een prikkie te koop.

Week 36-39

Na veel vieren en vijven is het hok dan uiteindelijk geplaatst. Twee keren uitstel van plaatsing, erg laat arriveren en dan de eerste dag van plaatsing niet afkrijgen, weer terug moeten komen, ook dat weer uitstellen... met andere woorden, 1 dag voor mijn vakantie was het hok geplaatst en konden de duiven erin. Deze duiven zaten dus ook al 10 dagen langer bij iemand anders... Ik houd er niet van dat mensen hun afspraken niet uitkomen.
Nu heb ik de duiven zelf 1 dag kunnen voeren en observeren. Ze waren natuurlijk in goede handen, want de kweekmanager is ook vakantiemanager, dus wat dat betreft geen last. Maar je wilt alles zelf in handen houden, anderen niet tot last zijn en ik had voor de vakantie de duiven nog uit willen wennen.
Ik heb in de kweekafdeling gelijk het aantal broedhokken op tal gebracht (11). Verder heb ik er voor de vakantie nog niet veel aan gedaan aan het hok.
Hierna lekker twee weken in de Arize doorgebracht. Super weer, mooie plaatsjes, heel erg lekker zwembad en we hebben ons dus twee weken lang goed vermaakt. De Autoroute door het midden genomen, dus Orleans, Brive, Limoges, Montauban, Toulouse. Twee weken niet aan duiven gedacht, alleen aan sommige oplossingen die nog gezocht moeten worden als spoetnikken ja of nee, hoe speel ik de weduwduivinnen e.d.
Tijdens mijn vakantie zijn ook de kweekduiven verhuisd naar West-Knollendam en de afvallers op dit gebied zijn verkocht op internet. Ondertussen heeft mijn Pa ook de niet geschilderde deur afgelakt en de witte accenten bijgewerkt.

Na terugkomst heb ik schapjes opgehangen in het weduwduivinnenhok en bij de kwekers. Die schapjes zijn tijdelijk, hier moet een kast komen waarin de duivinnen in opgesloten kunnen worden. Maar de kweekduiven zijn nu gescheiden. Deze moeten goed uitruien zodat ze met de kerst gekoppeld kunnen worden. Op maandag zijn de duiven voor het eerst los geweest. Ik ben dan vrij, dus om een uur of 2 de duiven los en maar kijken wat er gebeurt. Om alles samen te vatten, de valraampjes is het niet voor mij en de duiven waren om half acht s'avonds allemaal binnen. Ik heb dus gisterenavond 2 spoetnikken besteld voor de jongen en de weduwnaars. Verder ben ik nog op zoek naar houtenroosters. Ik moet nog even de maten nemen voor deze roosters en dan kan ik deze ook gaan bestellen. het adres is al gevonden, nu nog bestellen. Ik hoop dat dit weekend de electra in het hok geregeld wordt, dus kan heb ik ook weer licht.

Tot nu toe ben ik over het hok zelf tevreden. Ik moet natuurlijk enkele aanpassingen doen, maar dat vind ik niet erg. Op de voorpagina zal er zeer binnenkort een foto komen van het nieuwe hok.

Week 33-35

In deze weken ga ik wisselen van hok. Alle voorbereidingen zijn getroffen. Alles ik schoongemaakt, de electriciteit is verwijderd uit het hok, de dingen die ik zelf wil houden zijn eruit gehaald etc etc. op vrijdag voor de afbraak zijn alle duiven verhuisd naar het asielzoekererscentrum WW. Daar stond een mooie kweekren vrij, waarin mijn duiven mooi maximaal 2 weken kunnen vertoeven. Inclusief voer, waterbakken en een emmertje allerhanden zijn de duiven ontluist naar de WW gegaan. Op zaterdagochtend stond jeugdlid Luuk met vrachtwagentje, vader en handige kennis voor de deur. En om half 3 waren ze reeds weer verdwenen. Een groot gapend gat achterlatend, waar ooit mijn eerste hok stond. En ik moet zeggen, het is een rare gewaarwording om thuis te komen en ten eerste een gat te vinden waar ooit het hok stond en ten tweede geen duiven te verzorgen hebben. Maar einde deze week wordt het grondwerk gedaan, en de fundering gemaakt voor het nieuwe hok. Inmiddels zijn ook de broedhokken gearriveerd en het nieuwe hok wordt om de broedhokken heen gebouwd. Als alles Ok is, zitten er weer duiven in het nieuwe hok einde week 35. Ik hoop de duiven uit te kunnen wennen in de eerste week van september, maar we zullen zien of dat gaat lukken. Anders wordt dat enkele weken later, zeg maar eind september. Pas na het uitwennen ga ik de finale selectie maken. Eerst kijken wat er met het uitwennen gebeurt. Ook sta ik sinds een tweetal weken op de Eijerkamp site bij de referenties. En wel twee keer !! E�n keer als kweker van de 10e naionaal Barcelona van ben en An van de Peppel. En een keer voor de 5e plaats op de eindrace van de eenhoksrace in Bulgarije Kalimanci. beide zijn kinderen uit rechtstreekse Eijerkamp duiven. Nu maar hopen dat ��n van de twee, die van Barcelona, gekozen wordt tot eindwinnaar van de maand Juli, want dat levert weer een meubelcheque op van 500 eurootjes voor Ben en An. Week 31+32 2009

We beginnen zoals altijd in volgorde... Tarbes. Een vlucht om snel te vergeten. Wat een kl. vlucht. Eerst uitstellen van vrijdag naar zaterdag. Dan op zaterdag los. Het concours staat gewoon 2,5 uur open dus een gewone vlucht. Snel uitslaan omdat Narbonne thuis kan komen 's avonds. Mijn duiven komen in anderhalf uur thuis met de jaarlingdoffer voorop. Raar maar waar. De jongen van het karretje deden wel hun best. Ik had het hele hok op dit vluchtje staan en ze kwamen super. In een mum had ik er 20. Zo heb je dan toch nog wat entertainment tussen het wachten op een vlucht door. Ik zal we gestraft zijn voor het inkorven op Marseille. Carlos Molina speelt trouwens de eerste in ons NIC en dat op een hokje van 2,5 bij 1,20 meter. Hij ging de duif melden en na de mededeling dat hij de eerste melding was, was Carlos gelijk van de kaart. Super !!! E�nieder was terecht en oprecht blij voor hem. Na zijn geweldige Barcelona uitslag nu een eerste in Zaan, NIC, Rayon.
In de week komt er nog een 2 jarige doffer terug van Montauban, zo'n zes weken geleden.
Op maandag het jonge duivenhok geheel leeg gehaald. 1 kliko plus 2 en een halve vuilniszak vol. Alles is weer lekker clean, zodat de jongen er nu nog een maandje in moeten zitten, totdat het hok wordt weggehaald. NU alleen nog het weduwduvinnenhok. Maar dat is zo gepiept. Dat is niet zoveel werk.
Op dinsdag ingekorfd voor Bordeaux. 1 ervaren duivin, de Merel voor haar laatste kunstje, 5 jaarlingen en een oude duivin welke ik heb ingespeeld met, tot nu toe weinig succes. Totaal dus 2 doffers en 5 duivinnen. OP vrijdag worden mijn broedhokken gebracht door Nico pronk van P&P. Het is net Ikea, zei hij tegen mijn Pa die alles heeft aangenomen. Het ziet er super uit, nu moet het nog in elkaar. Maar dat kan pas als het nieuwe hok er staat.
De duiven gaan gewoon los op vrijdagmiddag, dus na een onruxtige nacht gaan we redelijk vroeg in de tuin zitten en drentelen. Mila speelt bij ons de eerste en Carlos, de man met forme, speelt de 10e. Zelf twee jaarling doffers in de prijzen, 1 dik 1 op 10 en 1 1 op 6. 2 van de 7 en 5 duiven thuis. Alleen de oude inspeelduivin en de grijze Tournier, welke al twee keer veertien dagen onder weg was van Laon en Blois zijn er nog niet.

Het eerste succes op de ��nhoksraces is binnen. Een ooievaartje uit het speciaal samengestelde koppel speelde een 5e op de eindvlucht in Bulgarije. Ik heb staan juichen in de tuin !! Een leuk bedrag plus beker en oorkonde zijn mijn deel. Ik kreeg een SMS-je uit Bulgarije Gerard van Travipharma. ik moet zeggen een super service! NU hetzelfde resultaat of beter door het broertje of zusje op de Dutch Open en het samenstellen van het koppel heeft zin gehad. (VandenAbeele x van Loon beide via Eijerkamp !!)

Intussen ben ik al weken bezig met lijstjes om het kweekhok terug te brengen naar 10 koppels plus een overleg koppel. De meeste lijstjes komen overeen en over de algemene deler ben ik het wel eens. Ik wil de soorten en lijnen terugbrengen naar een aantal standaarden. Dus 4 duiven met Batenburg achtergrond, 4 met Cees van der laan achtergrond, 4 met NoordHollands Fondbloed achtergrond. 4 met Eijerkamp-Muller achtergrond. 4 duiven van FPP met de Donkere Barcelona als vaandeldrager in de stambomen. Nu komt dit ongeveer wel uit, alleen heb ik een doffer welke een broer is van de 2e nationaal Pau van Duitsland in 2004. Deze blauwe doffer met veelal Dusarduijnboed blijft toch echt aan. En ik heb een ingeteelde Braakhuisdoffer zitten welke ik deze zomer erbij gehaald heb. Deze doffer komt van Krouwel-Polmann en uit de oude lijnen. Hij is zeg maar inteelt naar het Gouden Koppel, de Mus en de Braakhuis II zitten meerdere malen in de stamboom.
Ik denk dat ik het hier mee ga doen komend jaar. E�n van de duivinnen zal met de Kobus het overlegkoppel gaan vormen. Kobus is een super makke doffer welke nu 11 jaar is. Hij wordt wat luier, maar is een spraakmakend doffertje. Met deze 22 ga ik het kweekseizoen van 2010 in.


Week 29-30 2009

Alle jongen en ouden zijn nu weer twee keer achter elkaar in de mand geweest naar de Lier. De eerste keer op de zaterdag van jonge duiven Strombeek. Dus zo van Sloten Wielerbaan naar de Lier. Ik was zelf niet thuis, maar na thiskomst om 13.10 uur waren de meeste jongen er plus alle oude. Diezelfde dag zijn er nog 3 of 4 nagedruppeld en op woensdag heb ik er nog eentje opgehaald bij Cees de Leeuw in Westzaan. Verder op dinsdag Galileo en de Streefkerkduivin ingekorfd voor Marseille. Dit is een rare ochtendlossing, maar ik wil deze twee gewoon testen op de ochtendlossing. De duivin kan geen middaglossing en de doffer weleens, maar niet echt super. Verder op maandag het weduwnaarshok helemaal uitgemest. Alles weer lekker vers voorzien van nieuwe krantjes, zodat ik aan de vooravond van het verwijderen van het hok er nagenoeg geen werk meer heb aan deze schoonmaakactie. Op zondag van Marseille alles weer naar De Lier. NU kwamen de duiven wederom super af. Alles is er weer terug op de duif die ik ophaalde bij Cees. De duiven van Marseille gaan eindelijk op maandagmorgen los. Het wordt laat maandagavond maar geen duif bij mij. Wel 7 in Noord-Holland. Om 0600 uur weer op en om 7.30 uur naar het werk. De SMSdienst werkt wederom want om 09.40 SMS van het duivenhok�De Streefkerkduivin is gearriveerd. Monique belt en laat mij meegenieten van de spanning bij haar en het voorlezen van de gumminummers en het vleugelmerk. Ik ga Frits bellen en het blijkt melding 37 te zijn. De dame blijkt redelijk fris te zijn. Vanavond dus uitslaan en inkorven voor Tarbes. Ik heb 2 oude en een jaarlingdoffer. Het wordt een zuidenwind dus vandaar.

De jongen wil ik nog ��n keer mee hebben, waarna ik het prima vind. Dan gaan we ons richten op de latere ronde jongen. Dit zijn er ongeveer een stuk of 8 a 9.
Op het kweekhok ben ik bezig met de balans aan het opmaken. Ik moet terug naar 10 koppels. Ik ben dus aan het plussen en minnen, zorgen dat een soort niet overheerst en toch genoeg aanwezig is.
Op de eenhopksraces gaat het prima tot nu toe. Op de Dutch-Open is er na twee oefenvluchten nog 1 over. In Bulgarije zijn we op de 140 kilometer testvlucht en daar zijn ze alle 4 op ingekorfd. Ik heb nog geen uitslag gezien van deze vlucht welke vandaag zou moeten plaatsvinden. We gaan het zien. Op kortere vluchten ben ik al eens 1, 11, 42, 57 geweest.

Week 27-28 2009

Een vrij weekend. Nou heeft een duivencoach, -liefhebber, nooit een vrij weekend. Op de zaterdag van Meer jonge duiven de jongen nog een keer naar pontje Buitenhuizen gebracht. Ongeveer een 1/2 uur voor de vluchtduiven gelost. Vanaf daar doorgereden naar Bert Braspenning om daar de jongen aan te zien komen. Nu had hij er maar 16 gepakten deze ingekorfd, dit vanwege de slechte weersverwachtingen en een uitbraak van coli. Deze was weer onder controle, alleen de conditie was nog niet optimaal. Een raar vluchtje met wat rare uitschieters naar boven en naar beneden. Verder het hele weekend op de lossing van Bordeaux ZLU zitten te wachten. Deze gingen uiteindelijk op maandag los en 's avonds geen duif door in Noord-Holland. Uiteindelijk de volgende morgen begonnen de duiven te vallen. De superdoffer 2003-019 van Arie Zomerdijk en Lodi Berk was er ook weer. om 0900 uur thuis en weer bij de eerste 100 nationaal. Bij inkorving is deze doffer door Jos B. persoonlijk even voorzien van de nodige pecunia. nationaal pakt de doffer in ieder geval zijn geld terug, nu nog even wachten hoe dat internationaal gaat. Deze super heeft al een prijs of 60 gevlogen op allerlei vluchten. heeft eerste prijzen in Vereniging en rayon op alle afstanden. Hij is rayon kampioen op de dagfond en overnacht geweest. Gewoon een superdoffer.
Na terugkomst de jongen geteld en deze waren er bijna allemaal weer. Op dinsdag met het uitslaan ook gelijk Montauban ingekorfd. 1 oude en 4 jaarlingen moesten eraan geloven. De duiven werden op een normale tijd gelost en na een onrustige nacht zit ik toch zo rond 0900 uur in de tuin. het is erg lekker weer en in het oosten en zuiden gaat het hard. Zo rond 10.00 uur heb ik Ben van de Peppel aan de lijn welke meldt dat er een duif valt... dit blijkt even later een nakomer van Bordeaux te zijn. Dab komen de eerste meldingen van Noord-Holland binnen en dan Vokko Brugge die de eerste in het NIC meldt. Dan plots telefoon van An van der Peppel. Een beetje hieper meldt ze dat ze Barcelona gedraaid heeft en dat het mijn duif is... ik stamel nog mijn duif mijn duif, ja die van St.Vincent....het enige wat ik uit kan kramen is Super Super... dat moet een hele vroege zijn... We wisten al van Boogaards Amsterdam, dus de tweede in Noord-Holland... Ik schreeuw het uit.. ik ben zo blij voor Ben en An... Even later bel ik haar terug voor afstanden en tijden. Ik ga rekenen en denk dat ze bij de eerste 12 moet zitten nationaal. Walpot staat 15e, leuk als je daarvoor zit... Ik bel terug en meldt dat ze bij de eerste 18 nationaal zullen zitten en zelfs Ben is van slag. Ik krijg weer het verhaal of ik de ouders nog heb, wat een soort van running gag is geworden tussenons. Ondertussen meldt de Merel zich voor prijs 13 of 14 op de overnacht. Tussendoor veel telefoon op en neer en dan belt An terug. Volgens Frits van Duin en de ZLU worden ze 10 nationaal. 10 nationaal, dat betekent Teletekst op Barcelona op onze afstand !!! Ik wordt er een beetje emo van en moet even naar de duiven. Pa gebeld met het succes nieuws. Dan valt de tweede getekende van Montauban, een jaarling uit twee Batenburgers via de Jong uit Holwerd. Op een gegeven moment wordt de 18e internationaal ook bekend. Wederom telefonisch contact en dan melden de Peppels dat ze er 3 achter elkaar geklokt hebben. Bij mij komt de tweede jaarling van Montauban thuis en 's avonds vlak voor het uitslaan de derde. Zondagmorgen op een verjaardag bij de Hartogs meldt de laatste jaarling zich per SMS. Ook heb ik nog uitgezocht waar de doffer uitkomt en wat ik er nog meer uit gekweekt heb. Het is een volledig Eijerkamp koppel. Vader is Kleinzoon Black Giant. Uit hem heb ik een jong of 35 gekweekt en zelf heb ik er helemaal niets van. De duivin is een Van der Wegen duivin ook dus via Eijerkamp. Uit het koppel had ik in 2006 3 jongen. 1 naar Ben en 2 zelf gehouden. Deze twee zijn beide opgeleerd van Buitenhuizen en zijn resp. binnengelopen in Beverwijk en IJmuiden. Beide opgehaald en daarna kwijtgeraakt van Meer of Duffel. Maar goed, de Barcelona vloog in 2008 3 op 3 en nu ook reeds 3 op 3.
Op zondag even een relax dagje gehad en op maandag de jongen naar Sloten Wielerbaan gebracht. De hele kluit was, toen ik van de kweekmanager terugkwam weer thuis. Er zijn er die middag nog 4 nagedruppeld dus alles zal er wel zijn. Dit weekend gaat de hele kolonie naar De Lier en volgende week in principe weer. Dan moeten de duiven voor Tarbes nationaal de mand in.

Grz

Arjan

Week 25-26

De jaarlingen op Blois en de eerste drie van Bordeaux plus een nieuwe naar Mont de Marsan. De jaarlingen kwamen prima van Blois. 1 goed in de prijzen (Stephan x 2nd Choice) en de rest van de thuis gekomen duiven op de zaterdag, 8 van de 12, tussen 6 en 7 uur 's avonds. Nummer 9 was er om 7.17uur de volgende morgen en drie duivinnen zijn er nog niet. twee van deze, waren al een keer een week te laat en zijn dus niet de duiven waar ik op zal blijven wachten. De laatste is een zus van de 801 en dus van de eerste duivin. Normaal zit deze tussen de 6 eersten, waarom nu weg.. ik weet het niet. De jaarlingen zijn nu in ieder geval goed ingespeeld en krijgen nog een overnacht.
De Mont de Marsan gangers hadden het zwaar. De jong Merel was wederom mijn eerste en had nog prijs in het NIC, CC, rayon en Afdeling. De Tweede was Galileo een uurtje later en er net buiten. Meer heb ik er niet meer doorgekregen.
Op maandag heb ik de jongen wederom naar het pontje gebracht en deze waren nu binnen 20 minuten terug. Dus hebben ze de vorige keer geleerd en dat is allemaal vogens plan. Nu nog ��n keer naar de wielerbaan, karretje en dan in de vereniging mee.

Bij de kwekers is het zeer rustig, er ligt nog ��n koppel eieren. Een nieuwe aankoop (inteelt Braakhuis via Krouwel Pollman naar het Gouden Koppel) is aangelopen met de FPP duivin (inteelt Braakhuis x dochter Donkere Barcelona). Ook zijn er twee duiven aan toe gevoegd van FPP. Zoon Donkere Barcelona x dochter Leo. Stamkaarten moeten nog komen, maar de jongen zijn veelbelovend.

Verder zijn de broedhokken in Mill aangekomen voor mijn nieuwe hok. Wat dat betreft loopt alles gestaag door. Dit weekend een rustig weekend, want er gaan alleen duiven in het karretje a.s. Zaterdag welke anders stil zitten. Volgende week inkorven voor Montauban. De eerste duiven van St.Vincent plus enkele jaarlingen gaan dan weer mee. Ik hoop dat ik dit weekend tijd heb om ergens anders duiven te letten.

Succes allen

week 24

Ik heb alles dus op Nijvel gehad en mijn voorgevoel kwam uit.� De duiven van Tours werden pas laat gelost en ik zat bij de Italiaan dat de duiven van Tours vielen. Ondanks de regen is het toch een mooie goede eerlijke vlucht geworden.

Voor St.Vincent had ik er 4 klaar gemaakt en deze zijn allemaal ingekorfd. Ik begin eigenlijk een uur te laat, maar de Merel doet het weer met haar eigen snelheid, Zo rond de 950 mpm. Dit wordt prijs 12 of 13 op de overnacht. Dan exact een uur later meldt de eerste getekende zich. Deze doffer van Ben Alferink uit Zandvoort komt net 2 prijzen te kort om in het NIC uitslag te komen. We wachten af hoe dat nationaal zal zijn. Dan heb ik er 2 en tot nu toe, maandag 12.30 uur is er geen derde bijgekomen. Tijdens het wachten heb ik zaterdag de jongen nagekeken en welke genoeg pennen gegooid hadden (2) in de manden gedaan. Dit voor mandtraining en gelijk de eerste opleer.� 's Middags na drie�n losgelaten op 12 kilometer. Nu duurt de eerste keer meestal wel 1,5 tot 1 uur en drie kwartier, maar na 2 uur had ik er 3. 's Avonds had ik er 11 en nu heb ik er 21. Ze blijven doorkomen , 1 voor 1 en dat zie ik graag. Ze leren dan in ieder geval het thuishonk te vinden. Alleen de 11 die ik nog mis, daar baal ik wel een klein beetje van. Ik ga vanmiddag voor het loslaten even een inventarisatie maken. van de schade.� Gisteren nog even bij Westwood geweest. Voor wat internetdiensten had ik wat duifjes te goed en P� heeft een zoon uit broer Toon x Heintje van Verweij-Castricum. Daar heb ik nu oa twee jongen uit. Deze doffer staat tegen een klz Montarkoppel dus we zullen zien.

De training van de oude duiven gaat steeds beter. De doffers beheersen het luchtruim en als de duivinnen zin hebben, nou dan scheuren ze flink rond. De duiven van Bordeaux zijn weer goed hersteld. Ze tonen hun forme dus ik hoop dat dat goed komt. Er worden noorden winden voorspeld, dus het kan zwaar worden.� De jaarlingen gaan allemaal naar Blois. Ik heb goede ervaringen met jaarlingen die in zo'n groot convooy de weg naar huis moeten kunnen vinden.

De jongen worden vrijdag ge�nt en dan zijn we weer lekker op de rit. Voor Mont de Marsan weet ik het nog niet. Hij telt niet voor de fondclub, wel voor afdeling en rayon en vereniging en natuurlijk voor dat rare samenspel Noord- en Zuid-Holland.�

Ik weet niet of het klopt, maar er gaan geruchten dat het NPO bestuur een andere structuur gata aanbrengen in de nationale vluchten. En dan bedoel ik nog een dagfondvlucht erbij en een aanpassing in de sectorindeling. Veel wil ik er nog niet over kwijt, ik wil eerst de dingen gaan natrekken op waarheid.

groet

Arjan

Week 22-23

Na de inkorving gingen de duiven die thuis waren gebleven beter trainen. Ik heb bij de duivinnen en bij de doffers de luiken weggehaald vooer de ramen, waardoor er meer zon en warmte het hok binnen kan komen.

Tevens hebben de duiven hun eerste kuurtje tegen het geel gehad.
De duiven van Bordeaux werden vrijdag om 13.00 uur gelost. Via de SMSduif.nl SMS kreeg ik dat op mijn werk te horen. 's Avonds eerst maar eens gekeken hoe de winden in Frankrijk waaiden. Toen al zag ik verschil met het binnenland (Limoges) en de kust. In het binnenland stond er een Zuidoosten wind voor een kilometer of 200 en aan de kust was deze gewoon noordoost. De volgende ochtend waren deze

verschillen dan ook zichtbaar aan de meldingen. Sector 3 begon lekker vroeg en ook sector 4 begon voortvarend. Al snel zie je een dip komen in de meldingen en dan komen de eerste meldingen in Zuid-Holland.
Om 8.15 uur schrik ik wakker van mijn telefoon die een SMS-je krijgt van.... Duivenhok... met een snel tikkend hart kijk ik en het is een laatkomer van de supersnelle vlucht van Laon. Wel gelijk wakker, de duivin apart gezet met een aantal pillen en een licht verplicht bad.

Ik zit tijdens dit soort vluchten achter de laptop in de tuin (als dit mogelijk is, anders achter de PC boven) Ik begin dan aan mijn stukje over de vlucht van het NIC met de start en het middenstuk. Ondertussen houd ik op www.duiven-forum.nl, bij een internationale vlucht www.pipa.be en op de NPO site de meldingen bij. Ruud V. houdt mij meestal op de hoogte met de meldingen in Noord-Holland, dus ik ben

redelijk ge�nformeerd. Zo tegen kwart over 10 kreeg ik de eerste meldingen van Zuid-Holland door en dan start het rekenen. Ik heb naast alle reeds benoemde zaken ook een Excel uitdraai bij mij met de� metersnelheden om het kwartier. Dit is uitgerekend inclusief neutralisatietijd, dus alles klopt, zolang we geen nachtvliegers hebben. Ik zag toen al dat we zo tegen elfen moesten draaien. Nou is dat met deze

windrichtingen schier onmogelijk, maar je weet nooit, het blijft duivensport. Nu komt het bij ons langzaam op gang maar de sluiten toch na 4 uur en 15 minuten concours. Ik heb er zelf twee in, als eerste komt jonge Merel haar eerste overnacht prijs opeisen om 16.14 uur.. Wel wat laat, maar ja, velen handden nog niets.. en om 17.00 uur komt Galileo als een baksteen aan. De volgende dag komt een rode

doffer van 2006 nog en dan staat de teller op 3. De twee anderen zijn er nog niet.

Ik bel ondertussen met de vluchtwinnaar Ton Mooy en noteer wat gegevens en maak een afspraak voor een foto.
Om 20.00 uitslaan en dan is de eerste vlucht voorbij....althans het verslag bijwerken, de volgende ochtend de thuisblijvers in het karretje gebracht in Zaandijk en door naar Heemskerk voor de foto. Terug de foto's doorsturen naar Ton en het stukje vervolmaken. Dan alles doorsturen naar de diverse redacties.

teleurstellend is het dan dat de fondkrant, althans het NP Orgaan met een beetje fondkrant geen ruimte meer heeft om dit soort stukjes te plaatsen... Waarom niet een aantal bladzijden meer.. Wat een onzin.
Meneer Walpot beslist en gaat er weer vandoor met een blad.

De duiven van het karretje kwamen ook prima, dus trainen we alles door voor de inkorving van St.Vincent. daarop gaan er wederom 4 mee denk ik. Door de weersverwachtingen in Frankrijk en dan vooral onder Parijs, geef ik niet mee op Tours, daar ik zondag absoluut geen tijd voor duiven heb. Wellicht gaan ze vrijdag de mand in naar Nijvel, maar dan moet ik wel het gevoel hebben dat ze los gaan.

Tot na St.Vincent.

week 19-21

Het is de zondag na Orleans en ik ben net terug van het inkorven van het karretje, maar hier kom ik later op terug. Ik had alle duiven op Laon staan, behalve de duiven voor Bordeaux. Ze kwamen super,met dik 110 km per uur kreeg ik de eerste 4 , 5. Binnen een uur waren ze allemaal op 1 na thuis. Die laatste duivin is ook niet meer gekomen, dus helaas weer ��ntje minder.

Op de maandag heb ik mijn nieuwe hok besteld in Eindhoven, langs van Tilburg geweest in Baarle-Hertog om een bon te verzilveren van www.duiven-forum,nl en langs Steenbergen gereden om een nieuwe kweektopper op te halen. Deze Kleinzoon van de 218 (228 = doffer, duivin eruit geeft het kleinkind..) van Ben van de Peppel wordt volgend jaar toegevoegd aan het kweekescader.� Ik begrijp heel goed dat de meeste coaches zich concentreren op het vliegen, maar koopjes en superdeals moet je altijd in de gaten houden en toeslaan wanneer mogelijk en gewenst.

Onderweg ergens bij Arendonk de Bordeauxgangers gelost. Deze duiven zitten nu weer in het karretje naar de Lier met Edś opleerservice. 10 zondagen rijdt hij naar de Lier voor een opleertje. Hebben wij dus duivinnen, jongen of doffers die een opleertje nodig hebben, kunnen we daar terecht. Een mand kost 100 euro voor 10 keer, zijn de manden uitverkocht, dan moeten de liefhebbers even gaan shoppen bij anderen voor plaatsen. Simpeler kan het niet.

De kwekers zitten op de laatse ronde jongen. Er zijn er nog een paar voor mijzelf bij en de rest gaat naar anderen. Ik hoop dat deze er goede resultaten mee behalen.

Gisteren dus Orleans. 545km ongeveer. Alle duiven ingekorfd behalve de Bordeauxgangers, welke as dinsdag de mand in moeten. Als eerste kwam mij geoogde tweede getekende voor St.Vincent als een stipje aandraaien. Ik heb nog geen uitslag gezien, maar deze doffer zit ruim in de prijzen. Als tweede, en ook mijn tweede op Laon (tegen dik 110 km per uur) een Batenburg-Eijerkamp-Muller kruising. Deze bonte doffer doet het prima als jaarling.

De jongen beginnen in een koppel te vliegen en gaan trekken. Ik heb ze allemaal in de handen gehad en weer gedruppelt tegen luis. Gelijk even naar de pennenstand gekeken en naar de bouw en dergelijke. Alles viel niet tegen en je kan dan zien dat deze jongen in schokken en stoten groeien.

Dinsdag as gaan we inkorven voor de eerste overnachter.. Veel te vroeg, maar ik heb een selectie van 5 waaruit de ploeg gevormd gaat worden. Diegene die afvalt schuif ik door naar St.Vincent.

Week 18-19

Roerige weken op het duivenhok. Bij de vorige column zat ik dus te wachten op de vlucht Nijvel (216 kilometer). Ik had tijdens de inkorving alle duiven een combi pil geel/ornithose opgestoken. Op het potje staat letterlijk: voor de inkorving opsteken. Nu zaten de duiven met grote jongen, dus ik dacht, kan de pil lekker zijn werk doen tijdens de nacht mand en dan kunnen ze goed aan de thuis reis beginnen. In theorie helemaal kloppend, maar in de praktijk dus niet. De duiven kwamen slecht naar huis, allemaal met knipperend ogen landend en stervend van de dorst. Aan het einde mis ik er dus nog 5, waarvan er eentje dood gevonden is in de reismand. Dus op dinsdag mest verzameld en verzonden voor een totale diagnose naar Kockengen en Breda. De duiven die thuis kwamen vlogen in de week erg goed, zagen er prima uit en de jongen groeiden verder goed op. Ook de nieuwe eieren werden gelegd en waren allemaal bevrucht. Dus in de week erop de duiven thuis gehouden en op maandag de praktijken gebeld. Er was niets gevonden, dus geen enge dingen. Dus donderdag de ploeg voor de eerste overnachter Bordeaux ingekorfd op Ablis (490 kilometer) en de rest voor Nijvel. Met enige angst zat ik toch wel in de tuin te wachten afgelopen zaterdag. Wat gaan de duiven doen. Nu stond er een lekker zuidwesten windje, dus ze konden hard gaan. Eerst kreeg ik er twee, toen vijf, toen weer twee en na een uur had ik er 15 van de 18 van Nijvel. Plus een bonus van twee weken voordien,haast, doken van grote hoogten naar beneden en waren blij om weer thuis te zijn.� Ze hadden� Op Ablis zat ik niet bepaald vroeg, maar dat wilde ik ook niet. Maar wel alle 5 binnen 23 minuten thuis. En voor het afslaan alle duiven plus de bonus thuis, Dus dit experiment is geslaagd en opgelucht heb ik ze nu vanmorgen (zondag) op weduwschap gezet. Dat is voor beide partijen wennen, maar met wat oefenvluchtjes in de week en een retourtje Laon volgende week zullen ze het wel gaan leren. Ik hoop dat ze nu ook beter gaan trainen, want dat trainen van nestduiven is niet helemaal mijn ding. Weduwnaars en duivinnen, die trainen pas goed.

Op het kweekhok liggen de laatste jongen van dit jaar denk ik. Van alle koppels heb ik jongen en ik zit ook vol.� Al met al toch een dikke 60 ringen gebruikt.

Met het nieuwe hok ben ik al een tijdje bezig, en ik heb nu ook definitieve leverancier voor de broedhokken gevonden. Ook uit de spoetnikken ben ik denk ik. Alleen de maat, die moet ik nog doorgeven. Maar de volgorde is nu als volgt: hok bestellen, broedhokken en de spoetnikken bestellen, en het oude hok laten weghalen.

�Veel plezier de komende weken en tot de volgende keer.

Week 16-17

Zo, ik hoop nu even tijd te hebben voor de week. Het is nu 10.00 uur en ik zit lekker in de tuin te wachten op de duiven uit Nijvel. Het is voor ons een druk weekend daar een jaar werken morgen weer mooi moet worden afgesloten. De ronde van Noord-Holland is morgen en ik en mijn vrouw doen �wat in de organistie�. Het is hier net de alarmcentrale 112. Sponsors die denken nog in de VIPbussen mee te kunnen op het laatste moment, kleine organisatorische vragen en meer van dat soort ongein. Gisterenavond hadden we de opening van het Noordhollands Wielerweekend zoals wij dit reeds 6 jaar noemen. Vrijdagavond baanwedstrijden in Alkmaar, gisterenavond onder andere de Grote Motoren in de baan, vandaag de toertocht en morgen de profwedstrijd over 215 kilometer.
Vandaag dus even lekker ontspannen naar de duiven kijken en dan morgen de hele dag rennen en vliegen. Na drie keer inkorven zijn er bij ons inde vereniging weer oude gewoonten ingeslopen. Afgesproken wordt dat in principe alle duiven gewoon over de antenne gaan, en in uiterste mogelijkheid in concours staan om de liefhebbers prijduiven te gunnen. Op zich een nobel streven, ook een mate van competitievervalsing, maar goed, besluit is besluit. Afgelopen week komt x met 140 invliegers, Y met 100, een ander met 60 en nog 1 met 50. Bij deze zijn er mensen die de manden thuis lekker vullen. Geen van die duiven staan in concours en de afspraak wordt dus geschonden, En de kleine liefhebber die ook wil invliegen moet over de antenne.. erg raar allemaal. Als je maar een groot koppel duiven hebt of een grote bek.. kan alles. Gelukkig kan dit alleen nog maar op de vrijdaginkorvingen.

Na half mei is alles opgelost. Dan kunnen we op zondagmorgen lekker inkorven rond 0900 uur voor een vluchtje van een kilometer of 90, 100. bij het oude gebouw van PVKZ. Ed Hooijschuur is al lekker ver met zijn tendermaster. Lekker geen ge-eikel meer van lijsten schrijven bij de jonge duiven, want deze moeten in de vereniging ook allemaal in concours. Gewoon 0900 uur de mand in en 1100 uur los. Prima oplossing. Ook voor de overnachters die stil gaan staan. Niet meer etteren op de donderdagavond, maar lekker zondagmorgen. Ik zal u op de hoogte houden over de mogelijkheden, tijden en kosten.

Op eigen hok een raar fenomeen, Een twee jaar oude doffer zo maar dood. Niets aan te zien, en ook aan de anderen niet. Ik denk gewoon aan hartfalen maar ik ben er niet gerust op. De duiven zagen er bij inkorving triuwens super uit.

Deze week bij Paradise Pigeons een paar prachtige jongen gehaald. Maandag gaan er nog twee naar de Dutch Open en dan hebben we weer bijna alles gehad.

Succes allemaal en tot een volgende week.

Week 14 en 15

Nu de tijd weer zomers is, en de dagen soms ook weer zomers lijken gaan de duiven elke dag los. De oude duiven zitten op het nest en de eitjes komen rond vandaag allemaal uit, althans diegene die bevrucht zijn. De bevruchting was iets minder dan normaal, (2 nesten enkele eieren en twee nesten onbevrucht.) Ik wijt de slechte bevuchting aan het feit dat na de koppeling de duiven een week hebben vast gezeten. 17 koppels op 185 x 185 cm is wat veel. Maar als het weduwnaars zijn, kan het makkelijk. Ik had ze wellicht later moeten koppelen, dus na mijn vakantie. Maar dan komen de plannen qua vliegseizoen niet helemaal uit. Maar ik heb genoeg jongen. 17 koppels, twee koppels hebben later gelegd (14 dagen) doordat deze uit een broedhok waren gezet. Dus 15 koppels over, 2 onbevrucht en 2 enkele koppels. Het doel is om alle koppels 1 jong te geven en enkele wellicht twee, maar dat is meer voor diegene die de jongen krijgt. Ondanks dit zijn de duiven super gezond, glimmen op je af, dus dat zit wel goed.�
Vandaag, het is nu zondagochtend 08.18 uur wil ik ze even een stukje wegbrengen,
ongeveer 15 kilometer. Dan morgen nog een keer 25 kilometer en dan is het wel goed. Ik zal wellicht nog een keer een paar losse meenemen naar mijn werk, maar dat zien we nog wel. Het is nu nog lekker mistig, gisteren was het onverwachts koud en guur. De duiven zijn wel los gegaan, maar dat was 'smiddags na drie uur.

Op het kweekhok ligt de derde ronde lekker te groeien. Dat gaat super. Ook latere
koppels hebben jongen, dus het superjonge Barcelona koppel (van der Weijden x
Brugemann), First Prize Pigeons doffer x Batenburg duivin en het volledige Batenburg
koppel hebben hun jongen. Samen met de kweekmanager heb ik de planning opgemaakt. De jongen voor mijn bonnenkopers, vrienden en natuurlijk voor mijzelf. IK heb met totaal 32 jongen rekening gehouden. Dan heb ik nog een aantal bonnetjes uitstaan.

Op de vereniging eindelijk de plannen voor het nieuwe gebouw gezien. Kwaad en
teleurgesteld wordt ik als de Koerier heeft verklaard dat ze denken nog maar 8 tot 10 jaar te bestaan. En dan nog zeuren over het aantal verkregen vierkante meters. Als eerder vermeld, gewoon lekker samengaan en ��n groot gebouw. Het ontwerp en de tekeningen zagen er super uit. LAten we hopen dat we er begin 2010 eindelijk gebruik van kunnen gaan maken.

Week 9 -13

Een weekje Vancouver dus. Maar eerst even weer terug naar de week voor de
Voorjaarsbeurs. Toen hebben we lekker de oude duiven voorzien van een Paramixospuit en een pokkenenting op de pootjes. Het is even een werkje, eigenlijk ook weer niet, want als je alles klaar hebt staan, is het weer zo gebeurt. Lekker ver voor de koppeling en het vliegseizoen en alles weer tegen pokken, toch een veilig gevoel. Ik had een dosis Poolse enting via onze "kruidendokter R" op de kop weten te tikken afgelopen najaar. Toen was het spul moeilijk te krijgen en de enting staat niet echt te boek als succesvol, dus ik dacht.. scoren dat spul... Samen met Cliff de duiven afgewerkt en ook aan Carlos gedacht.

Een week later, de Voorjaarsbeurs.Het was superdruk van 08.45 uur tot 14.00 uur. Wij dachten dat de deuren pas om 09.00 uur opengingen maar om 08.45 uur was het al een drukte van belang. Het was zo 1400 uur en toen was het langszaam afkicken tot 16.00 uur. Toen was er bijna geen bezoeker meer binnen. Het resultaat qua verkopen viel tegen, maar qua bezoek en belangstelling.. daar was geen klagen over. Ik heb alle talen die ik ooit geleerd heb gesproken, dus Engels, Frans, Duits, Nederlands, Zaans. Een Fransman uit de buurt van Lille is wel 3 keer langs geweest en heeft alle jongen in zijn handen gehad van links naar rechts en weer terug...maar toch geen aankoop... Ik snap dat zelf dus helemaal niet. Je hebt ergens belangstelling voor of niet, en zolang treuzelen... nee. Het was vermoeiend, maar ook weer niet, want dat viel dus reuze mee. Ik heb velen gesproken. Van forumleden, tot vrienden en kennissen, van Engelse lezers tot een hoefsmit uit het Haagse. Als ik dan zie hoevelen aan de stands voorbij trekken, dan roep ik: De duivensport leeft.. ik zie ook veel jeugdigen en herintreders. Maar ik zie ook
veel ingedutte liefhebbers die alleen maar naar oude zaken kijken en niet naar nieuwe ontwikkelingen.
De week na de voorjaarsbeurs hebben we de Bulgarijeduiven weggebracht. De 4 jongen (3 maal vandenAbele x Van Loon) en 1 x uit de Duitser x Boeing 737. Ik was erom klokslag 10 uur en was gelijk de tweede liefhebber. Op de foto's van de Travipharma site heb ik gezien dat ze er nog steeds zijn , dus dat gaat goed. We zullen zien wat er gaat gebeuren aldaar, de laatste vluchten zijn allemaal afgewerkt met minder dan 1000 mpm..
Ik heb gelijk medicamenten ingeslagen bij Travipharma, dus een geelkuur
(superspeciaal..) en druppels anti luis. Ik had reeds de pillen al voor voor de
vluchten, tegen geel en dergelijke. Dan gaan ze schoon de mand in.. een goed gevoel.

Dan de tweede week van maart de duiven gekoppeld. Op zaterdag de doffers en duivinnen lekker samen losgelaten. Alles lekker laten spelen, voer en water op het hok en lekker laten klooien. Op zondagmiddag weer alles lekker los en het zelfde ritueel. Even kijken naar koppeltjes en deze op maandagmiddag vastgezet. Toen moesten er nog een vijftal koppels gevormd worden. Deze heb ik gezet en toen heb ik dus 3 duivinnen en een doffer over gehouden. Nu weet ik dat Cliff duivinnen nodig heeft voor het weduwschap, dus hij leent 2 duivinnen waaronder Alexis, een duivin van 2000 welke niet meer legt en te oud wordt voor de vluchten.
Op dinsdag nog een aantal broedhokken dicht gehad en woensdag vlak voor het vertrek alles open gezet. Met een goedgevoel dus richting Vancvouver. Een superweek gehad en de batterij geestelijk weer een beetje opgeladen. Tijdens deze week werden er op het kweekhok weer vele jongen geboren.
Bij thuiskomst gelijk de oude duiven losgelaten en alles even geinspecteerd. Tijdens een vakantie komen de duiven niet los, dus ze waren er extra blij mee. Rond 1700 uur ook de jongenklep voor het eerst open gezet. De late jongen van 2008 snapten het en die namen de jongen van 2009 mee naar buiten. 8 van de 13 hebben de buitenkant van het hok gezien en zijn ook weer binnen. Ze zijn wat vlug, maar daar wennen zij en ik maar aan.
De volgende dagen zoveel mogelijk de duiven losgehad. De ouden en de jongen. De ouden trainen gewoon als zichzelf en de jongen spelen maar wat. Ik heb gisteren, zondag de 22ste de ouden aan een geelkuur gezet. Zij krijgen een kuur door het water en ik kon gelijk aan het vliegen zien dat ze weten dat er iets gaat gebeuren. Ze spelen nog wel maar het vliegen wordt steeds serieuzer.
Vandaag bij Roger D. te Overpelt twee jongen opgehaald van een bon. Roger dank... ze zien er super uit. En ook bedankt voor de 11 jarige kweekduivin welke ik retour mocht nemen. Het Evenbeeld zit weer even in West-Knollendam (1/2 zus 1e int Perpignan).
Zo nu ben ik weer bij. Ik zit nu eigenlijk te wachten op de vergadering van de
vereniging, want mijn chippers wil ik eigenlijk gaan koppelen... Ik neem aan dat deze
eraan zit te komen.

Week 11

Een echte ouderwetse overnachter !

Ja zo kijk ik er tegenaan, dag drie. Het was een lange zit, maar met super sport.

"s Morgens na de Ihop vroeg naar de baan. We waren even te vroeg, maar het was weer gezellig onder het afdakje bij The Oval.. Een Canadees had handouts gemaakt van zijn woning die hij wil verhuren tijdens de Spelen volgend jaar. Hij deelt kwistig uit.. en terecht want er is geen hotelkamer te krijgen. We spreken veel Canadezen en die vertellen allemaal dat ze geen of bijna geen kaartjes hebben kunnen krijgen en dat de gehele binnenstad voor niet IOC auto's een no go zone is...� Ook krijgen we verhalen van hotelprijzen ala Beijing.. dus 300 tot 500 dollar per nacht per kamer. Maar waar blijven al die kaartjes dan... Iemand had voor 11.000 Can dollar aan kaartjes ingeschreven en niets gekregen.. WIj hopen op een goede loting bij ATP einde maart.. Anders hebben we pech...

Als eerste de 1000 meter dames. Onze tribunegenoot van gisteren (Natasja) deed het super. Ze zette een tijd waar vele niet aankwamen. Helaas voor haar waren er drie sneller, waaronder Margootje Boer. Na deze huldiging ga ik maar een rondje lopen en een koffie scoren. Onderweg doe ik een voorspelling tegen een Nederlandse Canadees. (die we al 3 dagen tegenkomen. Hij is er iedere dag) dat Sven Kramer welleens 13.00 kan rijden..op dat moment begint het gras op te komen op het middenterrein en rijdt er iemand 14.14.. maar dat is 1 minuut 14 faster...bijna drie rondjes.... ik knik en op dat moment haalt een Duitser een Duitser in.. en dat dus bijna drie keer. Vol ongeloof vertelt hij mijn voorspelling door aan zijn reisgezelschap van de dag. Na twee zonen was de buurman aan de beurt.

Terug op de plaats is het alleen maar gezelliger geworden. Ik zie een Zamboni en denk dat we reeds 4 ritten gehad hebben, maar het zijn er helaas maar drie.� Naast de Bosjes, de Wustjes delen van Kramer, Kuiper en Boer (allemaal vrouwelijk..) komt Geert even langs en voorspelt dezelfde 13.00 voor Sven...

Ondertussen gaat Carl V. naar 13.13 vol ongeloof van de Canadezen.. amazing fast... en de Noren naast ons denken dat Bokko wel even 12.50 zal rijden... Dan de rit der ritten... Sven gaat al vroeg en gaat steeds sneller. Kemkers en Kuiper toveren steeds andere bordjes naar boven.... 4x, Sterk, 13.00, 12.56 , JIJ JIJ... en Kramer vliegt naar een "New Richmond Oval Record" ..en ook toevallig naar het goud want Fabris en de Jong komen er niet aan... de Jong wel aan Verheijen..

De NL-Canadees komt weer langs en ik veronderschuldig mij over de 5 seconden die ik er naast zat... Hij is net met Bob de Jong op de foto geweest en vind het amazing dat de schaatsers zich onder het publiek begeven.. (wij lezen eerder familie dan publiek,.. maar dan toch)

DE 5000 meter dames is een matig slotstuk De Nederlandse dames kunnen het noet, en de Canadezen kunnen de zeer simpatieke Sabikova niet van het goud afhouden, ondanks een Pearl Harour achtige kamikaza actie van een Japanse dame..... of keek Sablikova niet goed uit....

Snel door de regen naar de auto en naar het hotel terug.... De grijze Yaris bij de Valet boys ingeleverd en door naar de Ierse pub op de hoek. Daar echt super gegeten en daarna terug naar ons bedje... zoals gezegd,,een echte overnachtvlucht.... zwaar, lang wachten, maar met super resultaat en sport !

Week 5-8

De maand februari is lekker hard voorbij gegaan. Dit is echt zo'n maand die voorbij moet gaan tussen winter en het voorjaar. het kan verschrikkelijk K weer zijn, maar ook mooi droog zonnig vriesweer. De dagen worden wel langer, maar vaak door de druilige dagen komt dat niet echt over. Wel merk je aan de duiven dat de dagen langer worden. De doffers worden weer mannetjes en de duivinnen gaan weer voor de baas staartslepen. Ze vragen er bijna om, om gekoppeld te worden. Maar de vliegers in West-Knollendam moeten nog even wachten. Ik ga half maart nog even een weekje pleite en even daarvoor zal ik de vliegers koppelen. Ze zijn reeds ��n dag bij elkaar geweest en de tweede dag wordt a.s. weekend. Dan kunnen ze lekker hun gang gaan en kijken wie ze leuk vinden. Ik ben namelijk erg voor vrije koppeling. Ik probeer ze drie keer een dag bij elkaar te laten, zodat ze zelf e.e.a. uit kunnen zoeken. Op de dag van koppeling kijk ik eerst wat bij elkaar gaat zitten en dan koppel ik zelf de rest. Op dit moment heb ik geloof ik 1 doffer en 3 duivinnen over, dus ik heb nog wat wisselpogingen. Ook kijk ik of er broer/zus koppelingen tussenzitten.

As. zaterdag gaan we de duiven enten met de verplichte Paramixo enting en pokken via de ouderwetse methode. Ik heb nog een poolse enting staan tegen pokken en die schijnt goed te voldoen. We vangen dus twee vliegen in ��n klap. De duiven moeten toch de mand in en dan kunnen we dit gelijk regelen. De oude duiven gaan dan gelijk bij elkaar tot en met de zondag. Kunnen ze lekker darren. De late jongen gooi ik gelijk los, zodat die weer kunnen trainen.

Op het kweekhok zijn de oudste jongen nu een dag of 20. 4 gaan er naar de eenhoksrace van Travipharma. Deze moet ik in de eerste week van maart in gaan leveren in Lopik. Het worden er 3 uit het dagfondkoppel en een 4de uit een ander koppel. Daar moet ik nog een ei... overleggen.

Ook weer een huldiging gemist. Onze Zaanse CC had de huldiging gepland op valentijnsdag. Briljante planning van een zeer saaie uitreiking. Het is vanaf een uur of 4 tot half negen en dan mag je op een broodje met 1 stokje sat� deze tijd doorkomen in een gelegenheid zonder parkeerruimte dichtbij en ergens achterin een dorp. Verder worden de kampioenen gehuldigd, althans de meeste diploma's worden aan tafel uitgereikt. Verder heeft men te harde levende muziek wat gewoon jammer is. Ik had deze uitreiking na twee keer wel gezien en de verhalen van de mensen die wel gaan zijn nog steeds hetzelfde. Ik denk dat de formule is uitgewerkt en dat het eens anders moet. De Zaanse CC is een prachtig spelverband met meestal super attractieprijzen. Mooie plantenbakken, goede VVV bonnen of te wel Iris-cheques e.d. Deze atracties kunnen nu na de enerverende avond worden afgehaald. Ik denk dat het anders kan en moet... maar ja.. wie ben ik. Laat iedereen een bijdrage doen en dan een goed warm/koud buffet met drank erbij en dan tussendoor de prijzen uitreiken en dan per vlucht ook de attracties. Doe veel met bonnen e.d. zodat de winnaars de bonnen� bij elkaar kunnen leggen voor een leuk kado. En dan dat diploma, maak daar nu iets unieks/leuks van met bijvoorbeeld voor iedere kampioen de eerste 10 per categorie erop en dan iedereen hetzelfde diploma. En laat die muzikant lekker thuis en draai gewoon leuke muziek door de geluidsinstallatie heen. Even het stof eraf poetsen en moderniseer de boel. We leven in de 21ste eeuw en onze sport moet ook die richting in. Dan willen wellicht de vrouwen ook eens mee.

En dan nog even, nu ik toch bezig ben, de duivensport bij ons in Wormerveer. We hebben 3 verenigingen waarvan er twee van de drie deze drie wil samenvoegen tot ��n mooie vereniging van ongeveer 70 leden. Nu wil het toeval dat PV Zaanstreek Noord en PV de Koerier in ��n gebouw zitten en dit gebouw moet weg. De woningmaatschappij wil op deze plaats leuk gaan bouwen en de gemeente en de woonmaatschappij hebben aangestuurd op ��n nieuw te bouwen en ontwerpen gebouw en dus ook ��n vereniging. Nu is dit al 2 jaar gaande en de onderhandelingen ook. Er is zelfs gesproken over ��n gebouw, ��n bar en inkorfgedeelte en dan aparte uitslagen e.d. Maar de Koerier blijft tegen. Waarom.... een eigen identiteit. Hallo... wordt eens wakker.... de duivensport vergrijst en over 10 jaar bestaat deze vereniging niet meer. Merendeel van de leden is boven de 70. NU kunnen we de toekomst van de duivensport zekerstellen door ��n mooi gebouw te krijgen en zij houden het tegen. Dus nu worden er twee gebouwtjes gezet, met aparte verwarming, sanitair, bar, en nog meer dubbele� en onnodige kosten. En over een jaar of 10 kunnen we weer opnieuw beginnen.
Wat is er mooier in deze drukke tijden dan een grote vereniging met uitstraling en 70 leden. Het werk kan worden verdeeld, en ook de algehele kosten zijn lager. Nee een eigen identiteit, (lees: een aantal personen wil gewoon niet op hun vingers worden gekeken en wellicht nog oud zeer uit het verleden) voor de komende 10 jaar, daar zijn we naar op zoek. Denk eens aan de toekomst� van de duivensport in Wormerveer en omgeving en denk eens aan diegene die jonger zijn dan 55 en nog langer de duivensport willen beoefenen in een mooi, groot nieuw gebouw. Denk eens aan de jongeren in onze sport en de uitstraling van een grote vereniging, en de verdeelde inspanning van de werkzaamheden die verricht moeten worden. De duivensport wordt alleen maar meer techniek en electronica. Denk eens aan anderen en kijk niet naar het verleden maar naar de toekomst.

De derde vereniging wil alleen samengaan als alle drie samengaan, wat een gezonde visie is op de situatie. We dachten nu al weg te moeten, maar dit schijnt te zijn verplaatst naar september/oktober 2009, dus ik hoop dat er nog enig gezond verstand bestaat bij diegene die het tegenhouden. Ik denk dat van alle toekomstige leden van de nieuwe vereniging 90% voor een fusie is... maar ja... de macht van een klein aantal personen (ik denk 3) houdt alles, de vooruitgang, tegen.

Het is wel een zeikcolumn geworden, maar ik moest het even kwijt. Ik heb ervoor gestaan om namens de jongeren in de duivensport uit de Zaanstreek een open brief te sturen naar de leden en bestuur van PV de Koerier, maar die wordt toch door het bestuur niet behandeld en naar de leden doorgespeeld.

Dan maar hopen dat het nu gelezen wordt.

Week 3-4

Zo, voor het eerst weer achter mijn toetsenbord sinds 5 dagen. Ik ben echt 4 dagen down and out geweest door de griep. Ik ben nog niet super, maar heb nu wel weer de energie om achter het scherm plaats te nemen. Koorts van 39 en gewoon 4 dagen achter elkaar beroerd. Dit heb ik nog nooit zo gehad. Mijn hemel...Dit is echt heel slecht. Elke keer als ik in de eerst 2 dagen geslapen had, kon ik via de borstcrawl en het trappetje mijn bed verlaten. Ik wilde tot gisteren mijn hoofd eraf schroeven, en mijn bed niet verlaten. Ik heb alleen voor 5 minuten een broek aangetrokken om de duiven te voeren en water te geven.

Dit schreef ik dus 2 dagen terug. Ik ben inmiddels wel weer een stuk beter, maar nog niet top. Vandaag even in de boze buitenwereld geweest om wat boodschappen te doen. Maar toch weer minimaal 3 tot 4 keer moeten stoppen omdat het niet meer
ging... Ik heb dit dus echt nog nooit gehad en ik kan niet meer stil blijven zitten. Maar je wordt gewoon gedwongen tot een leventje van een heroine verslaafde, of een blowende kunstenaar. Wazig voor je uitkijken en alles van de anderen in je wereld accepteren. Gelukkig lijkt het allemaal beter te gaan en kan ik halverwege aankomende week weer gaan beginnen bij de baas...

Wel heb je door dit verblijf in bed veel tijd, althans relatief veel tijd als de hersenen mee willen werken, tot nadenken. Ik heb dus een griepprik gehad en mij was verteld dat de huidige griep van de epidemie erin zou zitten........ Werkt de
samenstelling van zo'n griepprik hetzelfde als de samenstelling van bijv. de Paramixoinenting of Paratyphusinenting.... Wat doe je dan met gevallen welke er net niet inzitten... Je gat dingen automatisch spiegelen op je eigen omgeving...

Dus hier gebeurt er vrij weinig. Ik heb alleen het Brugemannetje en de doffer van Ewoud samengezet in het duivinnenhok.

Op het kweekhok wordt elke dag beschuit met muisjes gegeten. De jongen vliegen de eieren uit.

Week 1 en 2 2009

Allereerst wens ik alle lezers een goed 2009 met vele mooie momenten en vooral een goede gezondheid. Ik zie om mij heen te veel mensen afscheid nemen van het leven door allerlei enge ziektes en dergelijke.

Kerst en Oud en Nieuw zijn we weer ongeschonden doorgekomen. De schuur staat nog en ik heb ook al mijn 10 vingers nog. Dit jaar geen vuurwerk gehad, maar ik verbaas mij er altijd over hoe onvoorzichtig mensen er mee om kunnen gaan. Op Zondag 28 december heeft mijn Pa de kwekers samengezet. Van de 13 koppels (1x overleg , 12x produktie) moeten er nog twee aanlopen. Ik denk dat de twee duiven van 2008 er nog niet helemaal aan toe zijn welke in deze koppels zitten. Deze zijn van ��n koppel, dus dat is mogelijk. De anderen zullen binnenkort wel met eieren gaan komen. Ik reken op een aantal dagen vertraging door de koude, maar ik denk dat dat wel mee zal vallen.
Op de 28ste ben ik gezellig in Noordwolde geweest, een bijeenkomst van forumhetpraathuis.nl . Het was eens leuk de gezichten achter de postings te zien. Verder leuke zaken als Bob de ogendokter, Gertjan de algemene keurder en dan natuurlijk twee NPO bestuurders te weten Wiebren en Henk. Uitermate gezellige en leuke bijeenkomst met leuke mensen.

Omstreeks nieuwjaar is het koudefront binnengevallen. Velen zijn hier bang voor of koppelen later... Waarom... de duiven hebben hun eigen bontjas of dekbed bij zich. Deze koude is prima, dood bacteri�n en allerlei virussen. Vooral de extreme temperaturen is wel eens goed voor de natuur en onze duiven.

De late jongen (5 stuks) toeren lekker in de omgeving als dit kan. Tijdens het vuurwerk heb ik deze vastgehouden, nu gaan ze weer, wanneer mogelijk, los.

Aanstaand weekend tentoonstelling bij ons in de vereniging. We hebben voor de leden voor het eerst een open keuring, dus dat kan leuk worden.
Verder gebeurt er weinig hier in Noord-Holland. Het enige nieuws dat op de vlareep binnenkomt, is dat Cees van der Laan de fondspiegel categorie 8 ZLU gewonnen heeft. Een superprestatie op de overvlucht !!�

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

Main Menu Page Content Newsarea